Editen un catàleg per promoure els productors agroalimentaris que hi ha dins l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu

ACN La Seu d'Urgell - El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha editat el primer catàleg de productors agroalimentaris que, sota el títol "Fet al Parc", recull informació de més d'una cinquantena de productes elaborats en l'àmbit d'aquest espai natural protegit. El document, que s'ha presentat aquest dijous a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell, s'ha desenvolupat tenint en compte l'àmbit territorial establert per la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) de l'Alt Pirineu, que abasta un total de 18 municipis de l'entorn del Parc Natural. Els usuaris el poden consultar el document tant en format digital com físic, en una carpeta amb anelles que conté les diverses fitxes agrupades. En totes elles hi ha codis QR per poder-se descarregar les dades de cada productor.

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que al catàleg hi apareixen 52 productors, 30 del Pallars Sobirà i 22 de l'Alt Urgell, amb la idea de donar-los a conèixer entre els veïns i visitants. En aquest sentit, ha destacat la importància de consumir productes de proximitat, tant per evitar les emissions derivades del transport com perquè és una forma de d'ajudar "a conservar una sèrie d'hàbitats i espècies que són molt importants".

Per la seva banda, el president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Josep Queró, ha explicat que l'edició del catàleg és important per conèixer quins productors hi ha en aquesta l'àmbit d'influència de l'espai natural i per valorar la qualitat del producte que fan. En aquest sentit, ha dit que tot plegat es vincula amb el fet que aquells establiments que s'han sumat a la Carta Europea del Turisme Sostenible han de fer un ús de, com a mínim en un 25%, dels productes del territori.

ARXIVAT A:
Alt Urgell
Anar al contingut