La falta de relleu aboca al tancament més de la meitat de carnisseries i xarcuteries lleidatanes en una dècada

ACN Lleida - El futur de les carnisseries i xarcuteries de la demarcació de Lleida està amenaçat per la falta de relleu generacional. Un estudi elaborat pel Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Lleida el 2024 constata que dels 201 comerços que hi havia censats, 49 han tancat els últims tres anys i n'hi ha 64 més que preveuen abaixar la persiana els pròxims cinc o deu anys perquè no troben ningú que hi vulgui donar continuïtat. Això suposaria una reducció del 56%. El sector subratlla que són negocis rendibles, però poc atractius per als joves. Per tal d'aconseguir professionals qualificats, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida estrenarà a l'octubre un nou cicle de grau mitjà d'elaboració de productes alimentaris que oferirà 33 places.

ARXIVAT A:
SegriàAlt UrgellGarriguesSolsonèsAlta RibagorçaUrgellPla d'UrgellCerdanyaNogueraSegarraPallars SobiràPallars Jussà
Anar al contingut