La coca de la Fleca Morreig ha estat premiada com a millor coca de fruita
La coca de la Fleca Morreig ha estat premiada com a millor coca de fruita (Sr y Sra Cake)

Les millors coques de Sant Joan 2025 es fan a Barcelona, el Vallès i Osona

El concurs la Millor Coca de Sant Joan de 2025 ha escollit la millor coca de fruita, de crema i pinyons, de llardons, de xocolata i la millor coca creativa

RedaccióActualitzat

El 23 de juny toca menjar coca de Sant Joan i, des de fa anys, el concurs la Millor Coca de Sant Joan s'encarrega de triar les més bones del país.

Es tracta de la setena edició de certamen, nascut amb la voluntat de donar reconeixement a aquestes postres tan tradicionals i nostrades.

Les coques han estat valorades per un jurat conformat per una vintena de professionals del món de la gastronomia, entre els quals hi havia la cuinera Ada Parellada; la influencer Laura Zurriaga, coneguda com a @croquetadexocolata a xarxes socials, o la pastissera i formadora Ester Roelas.

En total s'han lliurat cinc premis que han destacat les millors coques tradicionals de fruita, de crema i pinyons, de llardons, de xocolata i la millor coca creativa.

Per decidir els premis s'han tingut en compte punts com l'aspecte, la textura, l'aroma, el sabor i, en el cas de la coca creativa, l'originalitat.

Repassem tots els premis:

Millor coca tradicional de fruita 

La guardonada ha estat la coca de la fleca barcelonina Morreig, situada al barri de Gràcia, i amb el pastisser Matthieu Atzenhoffer al capdavant.

Han obert comandes aquest dimecres. Només elaboraran unitats limitades. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MORREIG (@morre_ig)

Millor coca de crema i pinyons

En aquest cas el guardó ha recaigut en la Fleca Rovira, de Santa Agnès de Malanyanes, una població del municipi de la Roca del Vallès i que fa més de set dècades que està en funcionament.

El 2023 aquesta fleca també es va emportar premis en el concurs, concretament el de millor coca tradicional de fruita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fleca Rovira (@flecarovira)

Millor coca de llardons

El premi a la millor coca de llardons també se l'ha emportat un forn artesà del Vallès, en aquest cas de Granollers. Es tracta del Forn el Racó, que encapçala la família Quesada-Andreu des del 1977.

És el segon cop que la seva coca de llardons resulta premiada: també es van endur el premi el 2022.

Millor coca de xocolata

Pel que fa als amants del cacau, aquest any han de fer parada obligatòria a Folgueroles, Osona, on, segons aquest concurs, fan la millor coca de xocolata. 

Els encarregats de preparar-la són els responsables de La Coca de Folgueroles, un obrador de pastisseria artesà centrat exclusivament en la producció de la coca típica d'aquesta població i pa de pagès artesanal.


Millor coca creativa

Finalment, el jurat ha dictaminat que el premi a la millor coca creativa havia de recaure a la Pastisseria Natcha, del barri de Sarrià, dedicada a la pastisseria i bomboneria artesanal.

La coca de madueixa de la Pastisseria Natcha s'ha endut el guardó a la més creativa (Sr y Sra Cake)

El concurs de La Millor Coca de Sant Joan està organitzat per l'empresa de brànding gastronòmic Sr y Sra Cake amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Barcelona, el Gremi de Forners Terres de Lleida i l'associació de Flequers Artesans de les comarques gironines, a banda d'altres empreses relacionades amb el món de la pastisseria.

ARXIVAT A:
GastronomiaSant Joan
Anar al contingut