L'extenista Arantxa Sánchez Vicario sortint de la Ciutat de la Justícia (EFE)

L'extenista Arantxa Sánchez Vicario no entrarà a la presó en cas de ser condemnada

L'exesportista ha arribat a un acord amb la Fiscalia i amb l'acusació particular del Banc de Luxemburg per rebaixar de quatre a dos anys la petició de pena per evitar el pagament d'un deute

RedaccióActualitzat

L'extenista Arantxa Sánchez Vicario no entrarà a la presó, després d'aconseguir un acord amb la Fiscalia i amb l'acusació particular del Banc de Luxemburg pel qual, com a màxim, serà condemnada a dos anys de presó per ordir un pla al costat del seu exmarit Josep Santacana per evitar el pagament d'un deute.

Tant la Fiscalia com l'acusació han rebaixat de quatre a dos anys la petició de pena per a l'exesportista en la quarta sessió del judici, celebrada aquest divendres al Jutjat Penal 25 de Barcelona.

El lletrat de la defensa de Sánchez Vicario ha acceptat la pena de dos anys que li sol·liciten les dues acusacions i ha demanat la suspensió de l'ingrés a la presó en cas que finalment sigui condemnada, una cosa a la qual la Fiscalia i el banc no s'han oposat.

En el cas de Santacana, citat a declarar aquest divendres, tant la Fiscalia com l'acusació particular exercida pel banc mantenen la petició de quatre anys de presó.

Dimarts Sánchez Vicario va culpar en el judici el seu exmarit, a qui atribueix haver gestionat el seu patrimoni, però Santancana la contradiu i nega els fets:

"Era una estructura que ja estava feta abans que arribés jo. L'Arantxa tenia els seus assessors. Primer gestionava el patrimoni el pare, amb l'advocat Castellanos, i després van anar fent la transició perquè no volien que ho portés el pare".

L'exmarit de Sánchez Vicario Josep Santacana estava citat a declarar aquest divendres (EFE)

Evitar pagar un deute

L'origen del cas es remunta a fa més de 10 anys, moment en què una sentència els condemnava a pagar més de 5 milions d'euros per un deute amb Hisenda. Per fer front a aquesta quantia, l'extenista i el seu exmarit van recórrer al Banc de Luxemburg, que els va deixar els diners.

Tot i això, Sánchez Vicario i Santacana no van tornar mai aquesta quantitat i l'any 2011, l'entitat bancària va portar-los a judici. La sentència per aquest cas, dictada l'any 2013, però executada el 2014, els obligava a pagar un deute de 7,5 milions d'euros, interessos inclosos.

Va ser llavors quan, segons la Fiscalia, haurien fet servir una xarxa d'empreses i testaferros per buidar els seus comptes i ocultar el seu patrimoni. D'aquesta manera, evitaven pagar el deute amb l'entitat luxemburguesa.

"Van idear un pla"

El fiscal sosté que l'extenista va actuar "sota les consignes del seu exmarit" i tots dos "van idear un pla consistent a descapitalitzar el seu nombrós patrimoni".

Segons la Fiscalia, van buidar els comptes bancaris i van fer desaparèixer tots els diners que l'extenista hauria cobrat en reportatges realitzats en mitjans de comunicació o en concepte de drets d'autor d'un llibre del 2010.

A més, l'escrit de la fiscalia exposa que van traspassar una vintena d'habitatges, places d'aparcament, terrenys i locals situats a Bellver de Cerdanya, Sant Feliu de Guíxols, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sitges, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Premià de Mar o Formentera, que van passar a estar a nom d'una societat uruguaiana.

D'aquesta manera, van "fer nombroses operacions de venda amb la finalitat d'obtenir diners i ocultar-los per frustrar el cobrament" del deute.

Per tot això, acusa Sánchez Vicario i Santacana d'un presumpte delicte d'alçament de béns o insolvència punible i els reclama dos anys de presó en el cas d'ella i quatre en el cas d'ell.

ARXIVAT A:
EsportsJudicialFrau fiscal
Anar al contingut