Montferrer i la Seu d'Urgell acolliran la 3a edició del festival Els Set Inferns, que espera reunir més de 500 persones
ACN La Seu d'Urgell - La Seu d'Urgell acollirà aquest divendres la primera de les jornades de la tercera edició del festival Els Set Inferns, que continuarà dissabte al nucli de Monferrer amb el gruix de la programació. L'organització espera aplegar un públic de més de 500 persones, el qual podrà escoltar, entre d'altres, diferents formacions que han fusionat cançons de diversos estils musicals amb el jazz i el folk. De fet, l'objectiu de certamen és el de ser un espai d'impuls a artistes emergents que volen presentar noves composicions, per sobre d'altres projectes més enfocats a la recuperació de la música tradicional. A banda dels concerts, també s'han programat diversos tallers i un espai de fira d'artesans i productes de proximitat.
La tercera edició del festival Els Set Inferns comptarà amb set concerts i sis tallers. El certamen començarà al Parc del Cadí de la capital alturgellenca amb la presentació de la revista Caramella a càrrec de la llibreria El Refugi. Posteriorment, hi haurà l'actuació d'Haizea Martiartu Trio, formació que ha portat al món del jazz diverses cançons tradicionals basques. Després del sopar, el públic podrà escoltar el darrer projecte del músic pirinenc Arnau Obiols, anomenat Mont Cau.
Mentre, a Montferrer s'han programat els concerts de Las Karamba, Hemiola Trio, La Gravetat de Coulomb, Bum Ditty i Negro Spirituals Sextet. Es tracta de formacions de jazz i de folk i grups que experimenten i s'aproximen als dos estils. En aquest sentit, el president de l'Associació Els Set Inferns, Josep Vilarrubla, Pel que fa als tallers formatius, n'hi ha de jazz, folk, fusió i infantil seran impartits per professionals com Cati Plana, Sergi Sirvent, Haizea Martiartu, Pep Lizandra, i Taller Tartera. A més, com a novetat, hi haurà un taller de percussió apte per persones amb diferents nivells musicals, a càrrec de Mariona del Carmen.
Durant la jornada també s'acolliran diferents activitats al recinte, com ara un espai infantil de descobriment o la creació d'escultura de fusta amb motoserra en viu. El festival va néixer al 2021 al nucli de Bellestar, també al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), i una desena de persones treballen durant tot l'any per fer-lo possible. En aquest sentit, una de les integrants de l'organització, Joana Rahola, ha destacat la bona resposta que han obtingut de cara a aconseguir persones voluntàries, que ronden la trentena.