Rigau planteja que la selectivitat s'aprovi amb un 5 per "elevar" el nivell dels universitaris
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, planteja que la selectivitat s'aprovi amb un 5 i no amb un 4, com fins ara. Rigau creu que aquesta és una bona fórmula per fer pujar el nivell dels universitaris, i així ho ha plantejat al ministre José Ignacio Wert i als responsables de la política universitària catalana.
Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, ha dit que el nostre país té un problema "i és que la selectivitat s'aprova amb un quatre". Rigau ha fet aquestes declaracions durant un dinar amb empresaris a la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha introduït el tema. La consellera ha volgut afegir que, si s'aprova amb un 4, "significa que algun alumne ha suspès alguna de les matèries".
Per la consellera, la proposta és que la selectivitat s'aprovi amb un 5 i no amb un 4, com fins ara. La proposta, segons Rigau, seria una bona fórmula per fer pujar el nivell dels universitaris i així ho ha plantejat al ministre José Ignacio Wert i a Andreu Mas-Colell, com a conseller de Coneixement.
Rigau, que ara planteja apujar el nivell per a tothom, ja havia suggerit que, per poder fer magisteri la nota de llengua a la selectivitat fos de com a mínim un set. Tot i que la LOMCE elimina la selectivitat al curs 2017-2018, el govern català té previst mantenir una prova comuna per accedir a les universitats catalanes.
D'altra banda, la titular d'Ensenyament s'ha referit a l'esforç que el seu departament està fent per potenciar la formació professional i, en especial, la dual. Rigau ha explicat que actualment hi ha 201 empreses que ja col·laboren perquè estudiants de FP puguin complementar la seva formació fent pràctiques a nivell empresarial i ha recordat que, a finals d'any, el projecte de llei per potenciar aquests estudis estarà acabat.