"Un nadó, un arbre", el projecte de l'Hospital d'Olot que vincula nounats i natura
Regala plançons a les famílies perquè en tinguin cura fins que es replanten en un bosc al costat del centre sanitari
L'Hospital d'Olot ha regalat un plançó a una vuitantena de nadons acabats de néixer en el projecte "Boscos per la salut: un nadó, un arbre"; ho han fet amb totes les famílies que van tenir un nadó des del 25 de novembre de l'any passat.
L'objectiu és el compromís de la família de tenir cura del plançó i aconseguir un vincle amb el medi ambient i la natura de la Garrotxa.
Un exemple és el cas de la Dúnia, que té un mes; ella i el seu plançó de freixe van arribar a casa el mateix dia, han crescut junts, i els seus pares i el seu germà Omar l'han cuidat i regat tot aquest temps.
Ara tota la família l'ha plantat al bosc del costat de l'hospital, i s'han trobat amb altres famílies amb els seus nadons i els plançons de roure, de freixe o de blada, espècies autòctones de la Garrotxa.
✅ Una vuitantena de nadons ja tenen el seu arbre al bosc dels Tres Roures de l'#hospiolot.
F. Hospital d'Olot (@hospiolot) April 7, 2021
L'activitat forma part de "Boscos per la salut: un nadó, un arbre" i ha coincidit amb el 5è aniversari del Follet de la Garrotxa i el #DiaMundialDeLaSalut.https://t.co/5j3AhHFQNx pic.twitter.com/9RZS1RhqP3
Pel Chafik el Gamouchi Bounaouar, pare de la Dúnia, aquest arbre, que el dia de demà estarà plantat al costat de l'hospital, serà sempre molt especial:
"Passaré per allà amb ella i li diré 'mira, aquest plançó el vam cuidar quan vas néixer, va sortir amb tu i avui dia mira on és i que alt que és."
La mare de la Dúnia, Estrella Soler, explica que aquest arbre el definiria com la paraula "vida" perquè ara començarà a créixer com la seva filla.
"El compromís ha quedat fet bosc", com explica Ferran Campillo, pediatre mediambiental de l'Hospital d'Olot.
- ARXIVAT A:
- Medi ambient