El públic segueix l'acte des de la plaça però també des de l'aigua del port (EFE/Pablo Miranzo)

Un toro mor ofegat durant els bous a la mar de Dénia

La plaça que es munta en aquesta localitat del País Valencià té un costat obert al mar, on és habitual que caiguin els animals i s'hi refugiïn els que fugen de l'arena

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Ajuntament de Dénia, a la Marina Alta, ha suspès durant unes hores la tercera jornada de bous a la mar, després que un toro hagi mort ofegat aquest dilluns al migdia en caure a l'aigua just després d'envestir un parell d'assistents a l'esdeveniment.

L'animal l'han tret de l'aigua amb una barca i l'han intentat reanimar, tot i que ja havia mort, segons han informat fonts municipals.

La festa major de Dénia -que s'ha reprès al vespre- s'allargarà fins dissabte i se celebra en honor a la patrona de la ciutat, la Santíssima Sang.

Desenes d'homes caient a l'aigua aquest diumenge durant una sessió dels bous a la mar (EFE/Pablo Miranzo)

Malgrat que els bous a la mar compten amb la distinció de Festes d'Interès Turístic Nacional, any rere any són objecte de crítiques per part d'activistes i associacions. Aquest mateix diumenge, desenes de persones van aplegar-se a la ciutat en una manifestació contra el maltractament animal.

Fa gairebé 100 anys que se celebra aquesta activitat a Dénia, en una plaça semicircular que s'instal·la al port de la ciutat, amb graderies per tots els costats excepte per un, obert al mar.

L'aigua serveix de refugi per a aquells que fugen dels bous que recorren l'arena, i també és habitual que hi caiguin els animals i hagin de ser rescatats.

És habitual que els animals caiguin a l'aigua per l'únic costat de la plaça on no hi ha tanques (EFE/Pablo Miranzo)
ARXIVAT A:
Maltractament animalPaís Valencià
Anar al contingut