Una cervesa feta amb ostres del delta de l'Ebre, primer premi en un certamen mundial
Beer Nostrum, que fermenta durant mesos en vivers d'ostres de la badia del Fangar, ha estat reconeguda al European Beer Star com la millor cervesa del món en la categoria freestyle
Una cervesa amb "denominació d'origen" Delta de l'Ebre triomfa a escala mundial gràcies a la simbiosi amb les ostres de la badia del Fangar.
Beer Nostrum, elaborada amb ostres del delta de l'Ebre, ha estat guardonada amb la medalla d'or al prestigiós certamen internacional European Beer Star 2024, que se celebra a la ciutat alemanya de Nuremberg. El jurat del concurs ha premiat la creació de La Cervesera Artesana, de Barcelona, com la millor cervesa freestyle (estil lliure). És una de les 74 categories que formen part de la competició, en què enguany s'han presentat més de 2.300 cerveses d'arreu del món.
Beer Nostrum és una cervesa de tipus Imperial Oyster Stout, un estil elaborat amb ostres habitual a la Gran Bretanya. Però el que la fa singular és que fermenta durant més de vuit mesos en vivers d'ostres de la badia del Fangar del delta de l'Ebre.
Olaf Martí, responsable de La Cervesera Artesana, s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement en una entrevista al "Tot es mou" de TV3, on ha explicat què fa de Beer Nostrum "una cervesa única":
"Li hem volgut donar el valor afegit de poder fermentar durant més de vuit mesos a una temperatura constant i un moviment que fa que fermenti."
La Cervesera Artesana ha celebrat el guardó amb un vídeo a les xarxes socials en què es detalla el procés d'elaboració d'aquesta cervesa gurmet:
Vuit mesos fermentant en àmfores a les aigües de la badia del Fangar
Es tracta d'una beguda amb baixos nivells de carbonatació, gràcies a una segona fermentació estable i controlada, que té lloc a les aigües del Delta.
Envasada en àmfores i conservada a una profunditat d'entre quatre i sis metres, la cervesa se sotmet a un moviment suau i constant causat per l'efecte Coriolis, provocat pel corrent marí. Aquest moviment impedeix que el llevat se sedimenti i el manté en suspensió. Les aigües de la badia del Fangar mantenen la cervesa a una temperatura estable d'entre 16 i 23 graus i li proporcionen tocs salins i iodats naturals fruit de la immersió.
La presentació del producte, en àmfores de mig litre amb incrustacions coral·lines fruit de la immersió, és una altra de les característiques singulars que destaquen els seus creadors.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia