Multitudinària participació a Palma en l'acte final del Correllengua 2013.
Multitudinària participació a Palma en l'acte final del Correllengua 2013.
Palma

Unes 15.000 persones formen dues cadenes humanes a Palma contra la política lingüística de Bauzá

Multitudinària participació a Palma en l'acte final del Correllengua 2013, amb l'arribada de la flama a la plaça de Cort. Amb el lema "La nostra llengua a l'escola, a l'administració i als mitjans de comunicació", els participants han criticat les mesures del govern balear en matèria lingüística.

RedaccióActualitzat
Multitudinària participació a Palma en l'acte final del Correllengua 2013, amb l'arribada de la flama a la plaça de Cort. Amb el lema "La nostra llengua a l'escola, a l'administració i als mitjans de comunicació", Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear han recorregut, en diferents etapes, tots els pobles de l'illa. Durant la marxa han criticat les mesures que ha pres el govern de José Ramón Bauzá en matèria lingüística.

Unes 15.000 persones s'han aplegat a la Plaça Espanya de Palma, on han format dues cadenes humanes, atesa la gran afluència d'assistents, com a símbol de protesta. La convocatòria ha posat punt final als actes del Correllengua 2013, que ha recorregut les poblacions i els centres d'ensenyament de Mallorca durant les últimes setmanes.

L'acte ha estat organitzat per l'Obra Cultural Balear i Joves de Mallorca per la Llengua, i ha comptat amb el suport de sindicats i associacions de pares, entre d'altres. Al final, s'ha llegit un manifest per denunciar que el català sigui tractat com una llengua "arraconada i marginada" pel govern balear i per demanar als ciutadans que es continuïn mobilitzant. "Cal també que denunciem amb contundència totes les accions que n'impedeixen o en dificulten l'ús", apunta el manifest, que ha recordat que el president Bauzá ha rellevat els consellers Rafael Bosch Sans i José Gornés Hachero després dels decrets de llengües i sobre la funció pública.

El text qualifica la política del president balear "d'antimallorquina", però ha deixat clar que, si l'executiu de Bauzá "fa un gir de 180 graus" en la política lingüística, cultural i educativa, podran comptar amb la seva força. "Si no rectifiquen, ens tendran al davant i correran la mateixa sort que Bosch Sans i Gornés Hachero", avisa el manifest.

"No permetrem que facin retrocedir la nostra llengua a l'administració, no permetrem que els nostres fills i néts no puguin gaudir d'una educació en català i no permetrem que la nostra llengua sigui una anècdota als mitjans de comunicació", continua l'escrit, que ha estat llegit per Maria Massanet i Àlex Segura, portaveus de Joves de Mallorca per la Llengua.

El mes passat, el govern de José Ramón Bauzá va aprovar el decret de llengües, que acaba amb la immersió a les Illes, relega l'ús del català per sota del 50%, i estableix que l'ensenyament també ha de ser en castellà i una llengua estrangera, preferentment, l'anglès. Així, totes les àrees, matèries, mòduls o àmbits de coneixement no lingüístic es poden impartir en qualsevol de les tres llengües.
Anar al contingut