Si et dic que només un grapat de festucs al dia pot millorar la teva salut en un mes, com et quedes? Doncs això és el que ha demostrat un estudi fet a Mèxic i avalat pel doctor Ramon Estruch, cap de recerca del grup de risc cardiovascular, nutrició i envelliment de l'Hospital Clínic de Barcelona. "Amb 28-30 festucs al dia, en només un mes vam observar molts efectes positius, com la millora de la funció mental, l'estat d'ànim, la reducció del colesterol i el control del pes", ha explicat Estruch al programa "Tot es mou" de TV3.  La millor manera de menjar els pistatxos: crus i amb pell Per treure el màxim profit dels festucs, el doctor Estruch ens recomana menjar-los crus i amb la pellofa que els envolta. Així, evitaràs els festucs torrats o amb sals afegides i aconseguiràs aprofitar tota la seva qualitat nutricional al cent per cent.         Ver esta publicación en Instagram                       Una publicación compartida de 3Cat (@som3cat)   Quan és l'hora ideal per menjar-ne?  El millor és incloure els festucs als àpats diaris, sempre seguint les recomanacions de la dieta mediterrània. Com diu Estruch, l'estómac és un autèntic bioreactor, i quan es mengen els aliments en un ordre (primer plat, segon plat, postres), l'absorció dels nutrients és molt més eficient.   Festucs: l'aperitiu saludable que beneficia joves i grans L'estudi es va fer amb joves, sobretot estudiants, i va demostrar que els festucs ajuden a millorar la concentració i el rendiment cognitiu. Però els beneficis no s'acaben aquí: també ajuden les persones més grans a frenar el deteriorament cognitiu que pot aparèixer amb l'edat. Incorpora els pistatxos a la dieta sense excedir les quantitats recomanades Els festucs són una delícia saludable, però degut al seu alt contingut calòric, és essencial consumir-los amb moderació. La porció recomanada oscil·la entre 30 i 40 grams diaris. Pots incorporar-los als teus àpats habituals o gaudir-los com a snack entre hores. En tot cas, el teu cos t'ho agrairà!