Tapes en hotels, "platillos" de bars de barri, fires especialitzades en pizzes, carns a la brasa o creacions exclusives de xefs d'avantguarda. Els mesos de maig i juny, Barcelona acollirà una desena de festivals i fires amb la gastronomia com a protagonista. De tapes per Sants i les Corts Des del 18 de maig i durant onze dies, 33 bars i restaurants d'aquests dos barris barcelonins oferiran la seva tapa més emblemàtica acompanyada d'una cervesa per 3 euros i mig. Per exemple, la coca de pa, lluç fumat, encenalls de pernil de gla, maionesa de kimchi i salsa curri de Las Maravillas o el micuit d'ànec a les quatre espècies amb melmelada de figues del Petit Món. On? 33 bars i restaurants de Sants i les Corts Quan? Del 18 al 28 de maig Preu: 3,5 euros Hotel Tapa Tour També va de tapes i també s'allargarà fins al diumenge 28, però en aquest cas la ruta ens permetrà degustar i maridar 76 tapes diferents, tres o quatre per cadascun dels 22 hotels que hi participen. Estan organitzats per rutes: establiments del centre, com l'Almanac Barcelona i el seu tast de capipota de porc Duroc; del Gòtic, com el Kimpton Vividora i el seu brioix de presa ibèrica, o del front marítim, com l'Arts i l'amanida "Jo volia!" del xef Paco Pérez. On? 22 hotels de Barcelona Quan? Del 18 al 28 de maig Preu: Al voltant dels 12 euros El Vela de Barcelona és un dels hotels que participen en l'Hotel Tapa Tour Time to Eat Fest L'Antiga Fàbrica Damm espera rebre durant dos dies 10.000 persones que tastaran plats exclusius basats en un producte de proximitat de DO catalana, creats exclusivament per al certamen pels xefs de 16 restaurants de Barcelona. Com Rafa Zafra, del Per Feina; Rafael Erbs, del Riaskru; Albert Raurich, del Dos Pebrots; Carles Abellan, de Tapas 24, o Lena Maria Grané, del BaLó. On? Antiga Fàbrica Estrella Damm Quan? 20 i 21 de maig Preu: 5 euros (entrada) Taste-It La cinquena edició d'aquest mercat de carrer l'organitza la Cambra de Comerç Italiana i es fa dissabte, dia 20, a la terminal Grimaldi del port de Barcelona. Una dotzena de restaurants com Le Cucine Mandarosso, Can Sardi o Radici oferiran clàssics com pizzes, pasta i paninis, i plats sofisticats com una smash burger amb provola i friarello, panelle de cigrons amb topping de parmesà, trufa i llimona, o una parmesana de peix espasa. On? Terminal Grimaldi del port de Barcelona Quan? 20 de maig Rang de preus: Dels 6 als 9 euros All Those Food Market Aquest mercat d'emprenedors i artesans gastronòmics torna al TNC, en la seva 15a edició, ampliat per primer cop a tres dies, del 26 al 28 de maig. Pensat per difondre les últimes tendències culinàries i els productes locals més exquisits, All Those prepara un menú de street food amb les pizzes de massa mare a l'estil Detroit de Four Corners, les truites de Los Tortíllez o les barbacoes fumades de Fat Barbies. On? Teatre Nacional de Catalunya (TNC) Quan? Del 26 al 28 de maig Preu: 5 euros (entrada al recinte)       View this post on Instagram                       A post shared by All Those (@all_those) Pizzes Fest Del 2 al 5 de juny, a la Farga de l'Hospitalet hi trobareu 28 modalitats de pizza d'autor, dues per cadascuna de les catorze pizzeries que hi participen. On? La Farga (l'Hospitalet de Llobregat) Quan? Del 2 al 5 de juny Preu: 6,5 euros (entrada al recinte + porció de pizza i beguda) Meat & Fire Primer festival gastronòmic dedicat a les carns a la brasa, amb 40 "parrilleros" internacionals. Del 2 al 4 de juny al Moll de la Fusta del port de Barcelona. On? Moll de la Fusta Quan? Del 2 al 4 de juny Preu: Des de 15 euros (entrada al recinte) El Meat & Fire és un festival de carn a la brasa Eat Gaudí Aquest mercat gastronòmic presumeix de ser l'únic que es fa dins d'un edifici d'Antoni Gaudí, la Torre Bellesguard, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. De divendres 16 a diumenge 18 de juny. On? Torre Bellesguard Quan? De 16 al 18 de juny Preu: 5 euros (entrada al recinte)