Molts creadors han dedicat les seves obres a parlar de la nostra relació amb el món dels fantasmes.
Als anys 70, Pius Fransoy compartia recitals amb la generació de la Nova Cançó. De seguida es va retirar dels escenaris, però no va deixar mai de compondre. Ara, 50 anys després, ha gravat un disc i es planteja reprendre la carrera musical.
Irene Delgado Jiménez i Laura de Arenzana van coincidir a l'ESMUC (l'Escola Superior de Música de Catalunya), al grau de Direcció d'Orquestra. I de seguida van saber que no només les uniria la seva passió per la música.
Algunes de les professions del cinema que queden fora del reconeixement de les gales i els premis.
Núria Guiu és una ballarina i coreògrafa que ha fet carrera internacional. Ara, al Mercat de les Flors, s'enfronta al procés de creació d'un espectacle de gran format junt amb 8 ballarines.
La vocació es busca... o es troba? Regina Rodríguez Sirvent, autora del fenomen literari "Les calces al sol", investiga el sentit de la vocació amb Biel Rossell, Ofèlia Carbonell i Cinta Vidal.
Com encara Guillem Gisbert, qui va ser durant 15 anys cantant del grup Manel, la seva nova vida artística en solitari?
Quines són les bases, i també les arestes, del consentiment sexual més enllà del "només sí és sí"?
Com és il·lustrar des de Barcelona grans capçaleres de la premsa americana com The New York Times o The New Yorker?
Eva Baltasar i Jordi Puntí, dos dels autors més esperats de la temporada, aborden l'aventura de tornar a publicar.
La professió de pallasso, vista avui dia des de l'experiència de tres artistes: Alba Sarraute, Pau Palaus i Jordi Martínez.
El tècnic de so repassa la seva trajectòria al món de la música de la mà de centenars d'artistes.
Els cantautors Josep Bordes i Montse Castellà reivindiquen la cultura de les Terres de l'Ebre.
A l'hora de triar un llibre ens fixem en l'autor, l'argument, segurament el títol... i la coberta, quin paper hi juga? Un bon o un mal disseny pot fer que acabem descartant o triant un llibre?
Roma i altres civilitzacions de l'antiguitat estan molt presents en el món de la creació contemporània. Però què vol dir, exactament, pensar en el llegat dels pobles desapareguts? Com dialoga el passat arqueològic amb el nostre present?
Ser una bona mare o filla sovint s'idealitza, però què passa quan no s'ajusten a l'expectativa?
Marcos Morau ha fet història amb la companyia de dansa La Veronal. És, a més, un dels coreògrafs més sol·licitats d'Europa. Ara inaugura a Berlín la seva faceta com a artista convidat de l'StaatsBallett, el ballet més important d'Alemanya.