Relleu a les Assemblees de Germans
Subtítols en: català
Subtítols en: català
La majoria de nosaltres hem nascut en el si d'una família on una mare i un pare han tingut cura de nosaltres fins que hem pogut volar per nosaltres mateixos o per nosaltres mateixes. Segons el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, el senyor Carles Campuzano, un nombre prou significatiu de nens i nenes del nostre país necessiten una família acollidora. Cóm podem ajudar a aquests nens i a aquestes nenes? Què és una família acollidora? Quines són les responsabilitats d'una família acollidora? Per contestar aquesta i a moltes d'altres preguntes, el proper diumenge hem convidat al programa al Conseller de Drets Socials el senyor Carles Campuzano
Hi ha molts mites urbans. Un d'aquests mites urbans ens diu que la raó i la ciència ens allunyen de Déu. Res més lluny de la realitat. Diumenge 28 d'abril parlarem del anomenat "papa del ateisme", el britànic Antony Flew, segurament el més gran representant de l'ateisme del segle passat. En el seu llibre "Déu existeix" l'editor escriu: "Flew no va abandonar l'ateisme per alguna raó mística, ans tot el contrari: ho va fer seguint arguments estrictament racionals i interpretant els descobriments científics de Vanguardia". Diumenge 28 d abril parlarem amb el Dr. Joaquim Guerola, un científic cristià de casa nostra.
Segurament molts de vostès recorden la campanya dels anys 80 de la Generalitat de Catalunya que deia "Som sis milions". Uns quants anys més tard ja som vuit milions. Degut a la reduïda taxa de natalitat, la majoria d'aquest creixement demogràfic és fruit de la immigració. òTal volta per aquesta raó, bona part del imaginari col·lectiu creu que el protestantisme acaba d'arribar a casa nostra fruit d'aquesta onada migratòria. Res més lluny de la realitat. Aquesta és una de les raons per les quals avui parlarem de l'arrelament del protestantisme a la ciutat de Terrassa, de la mà d'un dels seus pastors, Andreu Dionís.
Hi ha molta gent a la nostra societat que per divertir-se, s'han de drogar en major o menor mesura. Els costa divertir-se, o viure la vida diària, sense aquests tipus d'estimulants. La quantitat de consum és determinant a l'hora de caure en l'addicció. I malgrat aquesta consciència social les diferents drogues circulen entre nosaltres amb tota normalitat. Per parlar-ne diumenge 25 de febrer hem convidat al pastor Fran Cegarra, director de Cerma.
Els canvis demogràfics dels darrers anys, la millora del sistema de salut, l'augment de l'esperança de vida i la disminució de la natalitat han provocat un increment molt significatiu de la presència de les persones grans a la nostra societat. Però el més significatiu d'aquest canvi social ha estat la incorporació massiva de la tercera edat a la vida social del país. És el que coneixem com les persones grans actives. Aquest fenomen social també ha arribat a l'església protestant i fruit d'aquesta realitat han sorgit iniciatives com "Sols per Avis" que diumenge 28 de gener coneixerem de la ma del Victor Mirón i la Cesca Planagumà.
En un món cada cop més enfrontat amb si mateix promoure espais de pau i reconciliació és part de la vocació de ser Església, de ser Església de Jesucrist. Avui els volem parlar d'un d'aquests espais de pau i de reconciliació. Han sentit parlar de les "tardes de lloança"? Doncs aquest és un d'aquests espais que avui els volem presentar.
Una de les característiques de la fe protestant és fomentar la relació directa dels creients amb el text bíblic. Aquesta és la principal raó per la qual els protestants van ser els primers a traduir tant la Bíblia al castellà com al català. En aquest programa parlarem de la Bíblia en llenguatge d'avui.
Volem començar aquest nou curs parlant de la joventut, però a l'hora de preparar el programa hem pensat fer-ho d'una manera encara més directa. No es tracta que la gent més gran no puguin pensar i opinar sobre la joventut, sinó que la gent jove s'expliqui a si mateixa. Per aquesta raó hem convidat el diumenge dia 24 de setembre a la Laia Martínez Grau perq ens en parli
Diuen que el grau de desenvolupament de la humanitat ha estat molt relligat als avenços de la ciència. Durant molts segles ciència i fe han caminat plegades però en el darrers temps hi ha una creixent tendència orientada a demostrar-nos que la ciència és incompatible amb la fe. Diumenge 21 de maig en parlarem de la mà del Dr. Joaquim Guerola.
Segons ha publicat el diari "AVUI" dos de cada tres joves, entre 12 i 18 anys, diuen que creuen en alguna de les religions presents a Catalunya. Per parlar de joves i de pràctica religiosa hem convidat a Marc Dodrill director, des de l'any 1.992, d'una organització juvenil evangèlica anomenada "Joventut per a Crist", organització que enguany compleix el seu 75è aniversari entre nosaltres.
El programa Nëixer de nou del mes de febrer parlarem de la Bíblia i de l'entitat evangèlica que està impulsant la seva difusió des de fa molts anys. L'accés a la lectura directa dels textos bíblics ha estat un dels senyals d'identitat de l'Església Protestant. Aquest accés a la Paraula de Déu implica tant poder-la llegir directament com poder-la llegir en la nostra llengua materna. En parlarem amb el pastor Gonzalo Soriano.
El Programa Néixer de nou d'aquest mes els vol parlar d'una oportunitat i ho farem de la ma dels nostres convidats, el pastor Roberto Presta i Liliana Novello. La Bíblia ens explica que Jesús va néixer a la petita població de Betlem i que va morir als afores de la gran ciutat de Jerusalem. Pels cristians tots aquests territoris són considerats com Terra Santa perquè van ser testimoni de la vida de Jesús i, per aquest motiu, són molts els creients que la volen visitar.
Avui, dia 25 de desembre , és un dia molt especial per a la fe cristiana: celebrem el naixement de Jesús. L'Església va cristianitzar una festa popular per transformar-la en el dia de Nadal. La majoria de nosaltres ho celebrem amb la família. Però no tothom podrà celebrar el Nadal amb família. Per aquesta raó avui volem acostar el Nadal als hospitals, als malalts, als metges, a les infermeres i la resta de personal.