Calamars farcits amb gírgola de castanyer
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Àngel Zapata, del restaurant Can Frai (Badalona)
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 8 calamars de 15 cm nets i del revés
- 8u. Bolet de castanyer, troços que siguin macos (els retalls els podem ficar al farcit dels calamars)
- Farcit del calamar
- 300 gr. Magra de porc o vedella picada
- 100 gr. Panxeta crua picada
- 50 gr. Cansalada
- 1 ou
- 700 ml. Fumet
- sal i pebre
- Salsa
- 1u. Ceba
- ¿ u. Pebrot escalibat
- 1u. All
- 250gr. Tomàquet triturat i tamitzat
- 1c. de pebre vermell picant en pols
- Picada
- 2u. Alls fregits
- 1c. c. Carn de nyora
- 1c. s. de julivert
- 2u. Carquinyolis
- 3h. safrà
PREPARACIÓ
1. Farcim els calamars amb carn picada de vedella, amb l'ajuda d'una màniga.
2. Tallem ceba i uns quants grans d'all, tot ben petit.
3. Fem enrossir els calamars en una cassola i els retirem. A la mateixa cassola hi courem la ceba i l'all. I una mica de pebrot escalivat. Quan està tot ben dauradet, hi afegim una cullerada de pebre vermell i una mica de tomàquet triturat.
4. Fem una picada amb avellanes torrades, all fregit, polpa de nyora, safrà torrat, i dos carquinyolis. Ho afegim a la cassola.
5. Hi afegim unes quantes gírgoles de castanyer, tornem a posar-hi els calamars, i ho cobrim amb una mica de brou de peix. Ho deixem fent xup-xup una estona.
6. Saltem unes quantes cigales en una paella amb oli, només marcant-les per una banda.
7. Muntem el plat, afegint-hi una pasta "cigarrette" com a decoració.
2. Tallem ceba i uns quants grans d'all, tot ben petit.
3. Fem enrossir els calamars en una cassola i els retirem. A la mateixa cassola hi courem la ceba i l'all. I una mica de pebrot escalivat. Quan està tot ben dauradet, hi afegim una cullerada de pebre vermell i una mica de tomàquet triturat.
4. Fem una picada amb avellanes torrades, all fregit, polpa de nyora, safrà torrat, i dos carquinyolis. Ho afegim a la cassola.
5. Hi afegim unes quantes gírgoles de castanyer, tornem a posar-hi els calamars, i ho cobrim amb una mica de brou de peix. Ho deixem fent xup-xup una estona.
6. Saltem unes quantes cigales en una paella amb oli, només marcant-les per una banda.
7. Muntem el plat, afegint-hi una pasta "cigarrette" com a decoració.