Calamars farcits amb gírgola de castanyer

imatge de recurs
  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Àngel Zapata, del restaurant Can Frai (Badalona)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 calamars de 15 cm nets i del revés
  • 8u. Bolet de castanyer, troços que siguin macos (els retalls els podem ficar al farcit dels calamars)
  • Farcit del calamar
  • 300 gr. Magra de porc o vedella picada
  • 100 gr. Panxeta crua picada
  • 50 gr. Cansalada
  • 1 ou
  • 700 ml. Fumet
  • sal i pebre
  • Salsa
  • 1u. Ceba
  • ¿ u. Pebrot escalibat
  • 1u. All
  • 250gr. Tomàquet triturat i tamitzat
  • 1c. de pebre vermell picant en pols
  • Picada
  • 2u. Alls fregits
  • 1c. c. Carn de nyora
  • 1c. s. de julivert
  • 2u. Carquinyolis
  • 3h. safrà

PREPARACIÓ

1. Farcim els calamars amb carn picada de vedella, amb l'ajuda d'una màniga.

2. Tallem ceba i uns quants grans d'all, tot ben petit.

3. Fem enrossir els calamars en una cassola i els retirem. A la mateixa cassola hi courem la ceba i l'all. I una mica de pebrot escalivat. Quan està tot ben dauradet, hi afegim una cullerada de pebre vermell i una mica de tomàquet triturat.

4. Fem una picada amb avellanes torrades, all fregit, polpa de nyora, safrà torrat, i dos carquinyolis. Ho afegim a la cassola.

5. Hi afegim unes quantes gírgoles de castanyer, tornem a posar-hi els calamars, i ho cobrim amb una mica de brou de peix. Ho deixem fent xup-xup una estona.

6. Saltem unes quantes cigales en una paella amb oli, només marcant-les per una banda.

7. Muntem el plat, afegint-hi una pasta "cigarrette" com a decoració.
Anar al contingut