Cóc de maçana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sabina Mayor
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat, Roquetes
- Informació nutricional -Obre
La poma cuinada és molt més fàcil de digerir que la poma crua, a més produeix més sensació de sacietat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- 1 tassa de sucre (per a la massa)
- 1 tassa de llet
- 4 ous
- 2 sobres de gasosa
- 350 g farina blanca
- pell de 2 llimones ratllada
- canyella en pols
- 2 kg poma àcida (o de l'agredolç)
- 150 g de sucre
- oli d'oliva per escampar
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol els ous, el sucre, la llet, una mica de llimona ratllada, una mica de canyella i l'oli i barregeu-ho bé amb una espàtula.
Després, afegiu-hi la gasosa i la farina i torneu-ho a barrejar bé fins que obtingueu una massa fina. Tot seguit, poseu la massa en una safata coberta amb paper sulfuritzat i poseu-hi una mica més de sucre, canyella i llimona ratllada per sobre.
A continuació, talleu la poma a quarts, sense pelar, talleu els quarts per la meitat, cobriu la massa amb els trossos de poma amb la part de la pell a sobre, torneu a posar-hi una mica més de sucre, canyella, llimona i un raig d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Després, afegiu-hi la gasosa i la farina i torneu-ho a barrejar bé fins que obtingueu una massa fina. Tot seguit, poseu la massa en una safata coberta amb paper sulfuritzat i poseu-hi una mica més de sucre, canyella i llimona ratllada per sobre.
A continuació, talleu la poma a quarts, sense pelar, talleu els quarts per la meitat, cobriu la massa amb els trossos de poma amb la part de la pell a sobre, torneu a posar-hi una mica més de sucre, canyella, llimona i un raig d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.