Consomé empedrat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets com el xiitake es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i minerals; i pobres en energia i en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 porros
2 pastanagues
2 branques d'api
2 grans d'all
6 xiitakes
6 pells de bacallà dessalades
4 tripes de bacallà
300 g de fesolets ja bullits
1 ceba tendra
3 piparres
cerfull
PREPARACIÓ
- Netegem tripes i pells de bacallà prèviament dessalades
- Posem les tripes i les pells netes a l'olla exprés amb 1 l d'aigua mineral i ho fem bullir 20 minuts. Ho deixem en repòs 1 hora.
- Tallem a macedònia 2 porros, 2 pastanagues, 2 branques d'api i 1 gra d'all.
- Posem tots els vegetals en una olla amb 1,5 litres d'aigua mineral. Hi afegim 6 xiitakes i un manat de julivert sense tallar. Tapem el brou amb paper sulfurat i una tapa capgirada i, quan arrenqui el bull, posem el foc al mínim. Ho infusionem tot durant 10 minuts. Ho retirem del foc i ho deixem reposar 1 hora.
- Colem el brou de bacallà en una olla i reservem les tripes
- Tallem a macedònia les tripes de bacallà.
- Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola amb oli OVE. Hi afegim la tripa tallada i lliguem la salsa a foc molt baix afegint una mica del brou de bacallà. Ho reservem. Volem que ens quedi una mena de pil-pil, amb la gelatina del bacallà i els alls.
- Separem els xiitakes i colem el brou vegetal dins l'olla del brou de bacallà. Escalfem els líquids a foc baix.
- Tallem els xiitakes per la meitat i els saltem en una paella amb oli OVE.
- Traiem les llavors a 3 piparres i les tallem a la microbrunesa. Tallem a la microbrunesa una ceba tendra.
- Traiem de la nevera un túper amb 300 g de fesolets cuits.
- Servim el consomé en bols afegint-hi les tripes, els fesolets, la ceba i piparres, els bolets saltats, un raig d'oli OVE i cerfull