Crep de xantillí de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Millor fer les postres a casa, així podem controlar la qualitat dels ingredients i la mida de les racions... Són preparacions molt nutritives i riques en sucres i energia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

    450 ml llet 

    350 ml nata  

    250 g farina  

    90 g sucre  

    40 g coco ratllat 

    100 ml aigua mineral 

    3 ous 

    2 taronges 

    2 llimes 

    1 branca de canyella  

    Llard  

    Mantega 

    Patxaran 

     

PREPARACIÓ

 

  1. Posem un pot al foc amb: 450 ml llet, 100 ml d'aigua, un twist de pell de taronja i una branca de canyella. 
  2. Ho escalfem sense que bulli.  
  3. Tapem el pot i deixem que reposi amb el foc apagat 15 minuts. 
  4. Posem un altre pot al foc amb: 200 ml de nata 35% i 40 g de coco ratllat. 
  5. Ho escalfem sense que arribi a bullir  
  6. Apaguem el foc i deixem que reposi 10 minuts. 
  7. Passem la infusió de nata i coco al got batedor i ho triturem. 
  8. Colem la nata infusionada amb un colador de malla fina o un drap de fil. La posem en un recipient amb tapa. Ho refredem un mínim d'una hora a la nevera. Alhora posem a refredar a la nevera un bol buit que ens servirà per muntar la nata.  
  9. Després d'una hora, recuperem de la nevera el bol buit fred, la nata amb coco i 150 ml més de nata.  
  10. Afegim al bol de les nates la ratlladura d'una llima.  
  11. Semimuntem la nata amb varetes elèctriques. 
  12. Quan la nata estigui semimuntada, hi afegim a poc a poc 50 g sucre. 
  13.  Seguim muntant la nata fins a tenir una textura de xantillí. 
  14. Passem el xantillí a un recipient, el tapem i el reservem a la nevera. 
  15. Comencem a fer la massa de creps. Posem en un bol 3 ous, 40 g de sucre, 250 g de farina, ho remenem. Hi posem la ratlladura d'una taronja. Posem al mateix bol una mica de llet infusionada i desfem els grumolls. Quan tenim una textura similar a un allioli, hi podem tirar la resta de la llet i remenar una mica més. 
  16. Filmem la massa i deixem que reposi mínim una hora a la  nevera. 
  17. Posem una paella antiadherent al foc. 
  18. Pintem la paella amb una mica de llard.  
  19. Remenem bé la massa de les creps. 
  20. Posem a la paella una cullerada de massa de crep.  
  21. Quan la massa es comenci a separar de les vores de la paella, la girem. 
  22. Anem fent totes les creps –en sortiran uns 8. 
  23. Espremem una taronja i colem el suc dins d'una gerreta. 
  24. Posem al foc la paella amb mantega i el suc de taronja.  
  25. Partim les creps en dos i les dobleguem en forma de triangle.  
  26. Afegim la crep a la paella. Quan estigui calenta, hi tirem un raig de patxaran.  
  27. Encenem el patxaran amb el bufador, fem que es cremi part de l'alcohol i ho retirem del foc. 
  28. Emplatem les creps i hi posem tres boles de xantillí fetes amb dues culleres.  
  29. Acabem el plat amb una mica de ratlladura de llima. 
Anar al contingut