Crep de xantillí de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Millor fer les postres a casa, així podem controlar la qualitat dels ingredients i la mida de les racions... Són preparacions molt nutritives i riques en sucres i energia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
450 ml llet
350 ml nata
250 g farina
90 g sucre
40 g coco ratllat
100 ml aigua mineral
3 ous
2 taronges
2 llimes
1 branca de canyella
Llard
Mantega
Patxaran
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb: 450 ml llet, 100 ml d'aigua, un twist de pell de taronja i una branca de canyella.
- Ho escalfem sense que bulli.
- Tapem el pot i deixem que reposi amb el foc apagat 15 minuts.
- Posem un altre pot al foc amb: 200 ml de nata 35% i 40 g de coco ratllat.
- Ho escalfem sense que arribi a bullir
- Apaguem el foc i deixem que reposi 10 minuts.
- Passem la infusió de nata i coco al got batedor i ho triturem.
- Colem la nata infusionada amb un colador de malla fina o un drap de fil. La posem en un recipient amb tapa. Ho refredem un mínim d'una hora a la nevera. Alhora posem a refredar a la nevera un bol buit que ens servirà per muntar la nata.
- Després d'una hora, recuperem de la nevera el bol buit fred, la nata amb coco i 150 ml més de nata.
- Afegim al bol de les nates la ratlladura d'una llima.
- Semimuntem la nata amb varetes elèctriques.
- Quan la nata estigui semimuntada, hi afegim a poc a poc 50 g sucre.
- Seguim muntant la nata fins a tenir una textura de xantillí.
- Passem el xantillí a un recipient, el tapem i el reservem a la nevera.
- Comencem a fer la massa de creps. Posem en un bol 3 ous, 40 g de sucre, 250 g de farina, ho remenem. Hi posem la ratlladura d'una taronja. Posem al mateix bol una mica de llet infusionada i desfem els grumolls. Quan tenim una textura similar a un allioli, hi podem tirar la resta de la llet i remenar una mica més.
- Filmem la massa i deixem que reposi mínim una hora a la nevera.
- Posem una paella antiadherent al foc.
- Pintem la paella amb una mica de llard.
- Remenem bé la massa de les creps.
- Posem a la paella una cullerada de massa de crep.
- Quan la massa es comenci a separar de les vores de la paella, la girem.
- Anem fent totes les creps en sortiran uns 8.
- Espremem una taronja i colem el suc dins d'una gerreta.
- Posem al foc la paella amb mantega i el suc de taronja.
- Partim les creps en dos i les dobleguem en forma de triangle.
- Afegim la crep a la paella. Quan estigui calenta, hi tirem un raig de patxaran.
- Encenem el patxaran amb el bufador, fem que es cremi part de l'alcohol i ho retirem del foc.
- Emplatem les creps i hi posem tres boles de xantillí fetes amb dues culleres.
- Acabem el plat amb una mica de ratlladura de llima.