Espaguetis amb anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'anxova és un peix blau ric en greixos omega-3 indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g farina integral de sègol
150 g farina de blat
6 filets d'anxova
5 cebes tendres
3 ous
Tàperes
Sèmola de blat
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem conjuntament les dues farines en un bol.
- Fem una forma de volcà, i afegim 3 ous al mig del cràter. Els trenquem amb una forquilla al mateix cràter, i quan els tenim una mica batuts, els anem barrejant amb la resta fins que tinguem la massa feta. Fem una boleta amb la massa i la tapem amb un drap humit.
- Tallem a la juliana la part blanca de 5 cebes tendres. Les suem amb oli i una mica de sal, a foc lent, durant uns 20' fins que estiguin transparents.
- Tallem 6 filets d'anxova conservada en oli, i els afegim a la cassola de la ceba, juntament amb un grapat de tàperes en vinagre. Ho barregem fora del foc i ens posem a fer els espaguetis.
- Per fer els espaguetis, empolsinem la massa amb una mica de sèmola i l'estirem fins a tenir un llençol ben prim; ho podeu fer amb corró o amb màquina d'estirar pasta. Si no teniu gaire espai de treball, podeu tallar la massa en dues parts i fer-ho en dues tandes.
- Emboliquem el llençol amb el corró, el traiem i tallem els nostres espaguetis.
- Els coem 4 minuts en aigua bullent amb un polsim de sal.
- Un cop cuits, els passem a la cassola juntament amb un cullerot de l'aigua de cocció, un raig d'oli d'oliva verge extra, i els sacsegem fins a fer-ne una emulsió.
- Ho emplatem i hi posem al damunt una mica de la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes.