Filet rus de senglar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc senglar destaca pel seu contingut de vitamina B12, nutrient que ajuda el funcionament normal del sistema immunitari i del sistema nerviós, així com ajuda a disminuir el cansament i la fatiga, entre d'altres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
700 g de carn de senglar picada
70 g de nata
100 g de molla de pa
1 pastanaga
1 branca d'api
1 ceba de Figueres
8 ous
300 ml de brou de gallina
julivert
1 gra d'all
gingebre
1 llimona
Ruca
alfàbrega mosquit
pebre blanc
pebre negre
sal
PREPARACIÓ
- Suquem 100 g de molla de pa tallada a trossets amb 70 ml de nata. Reservem.
- Pelem i tallem a microbrunesa una pastanaga, una branca d'api, una ceba de figueres i un gra d'all. Ho posem en un bol.
- Batem 2 ous i els afegim al bol de les verdures.
- Afegim 700 g de carn picada de senglar al bol de les verdures.
- També al bol, hi afegirem gingebre ratllat, la molla de pa sucada i julivert picat.
- Barregem bé tots els ingredients i els filmem a pell perquè la carn no s'oxidi. Els deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
- Escalfem 300 ml de brou reduït de gallina en un pot.
- Separem les clares dels rovells de 6 ous. Guardem les clares a la nevera per altres elaboracions i posem al bany maria els rovells. Els salpebrem i els batem amb les varetes elèctriques.
- A poc a poc, al bol dels rovells hi anem afegint el brou de gallina calent i el suc d'una llimona sense parar-ho de remenar. Ho reservem filmat a pell.
- Agafem la carn reposada i en fem: primer boles i després les aixafem una mica per fer-ne filets russos.
- Posem oli en una paella i escalfem. Preparem una safata amb farina i una altra amb paper absorbent.
- Enfarinem els filets i els fregim amb oli calent. Quan els traiem, els deixem sobre el paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
- Fem l'amanida per acompanyar: posem fulles de ruca en un bol, hi escampem una mica d'alfàbrega mosquit per sobre. L'amanim amb sal, pebre blanc i oli.
- Servim el filet, hi posem la salsa per sobre i ho acompanyem amb l'amanida.