Focaccia de nous amb pernil

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, ambdós nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g de farina de força  

    200 ml d'aigua 

    100 g de pernil de gla  

    10 g de llevat fresc 

    Oli OVE 

    7 g de sal 

    12 nous   

    Romaní fresc 

    Sal en escates 

    Tomacons  

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol gros 200 ml d'aigua a temperatura ambient, 10 g de llevat fresc esmicolat, 350 g de farina de força i 7 g de sal fina. Ho barregem tot 5 minuts.  
  2. Ho tapem amb un drap humit i ho portem a la nevera 10 minuts. 
  3. Traiem el pastó de la nevera i el pastem plegant-lo sobre ell mateix uns minuts. 
  4. Ho tornem a tapar i ho portem a la nevera 10 minuts més.  
  5. Traiem el pastó de la nevera i repetim l'operació.  
  6. Ho tornem a tapar i un altre cop a la nevera. 
  7. Afegim al bol 6 cullerades d'oli OVE i ho pastem fins que l'oli i la pasta s'hagin integrat bé. 
  8. Tallem amb el ganivet 12 nous pelades i les barregem amb el pastó. 
  9. Tapem el pastó amb un drap humit i el deixem reposar 1 hora a temperatura ambient. 
  10. Agafem una safata de 20x15 cm i la untem amb oli OVE.  
  11. Posem el pastó a la safata i li posem oli per sobre.  
  12. Ho tornem a tapar amb un drap moll. 
  13. Deixem que el pastó dobli el volum.
  14. Hi posem unes fulles de romaní fresc i sal en escates.  
  15. Ho portem al forn 20 minuts a 240 ºC. 
  16. Deixem que la focaccia es refredi una mica. 
  17. L'obrim, li refreguem tomata de penjar i li posem el pernil de gla.   
Anar al contingut