Focaccia de nous amb pernil
INGREDIENTS
350 g de farina de força
200 ml d'aigua
100 g de pernil de gla
10 g de llevat fresc
Oli OVE
7 g de sal
12 nous
Romaní fresc
Sal en escates
Tomacons
PREPARACIÓ
- Posem en un bol gros 200 ml d'aigua a temperatura ambient, 10 g de llevat fresc esmicolat, 350 g de farina de força i 7 g de sal fina. Ho barregem tot 5 minuts.
- Ho tapem amb un drap humit i ho portem a la nevera 10 minuts.
- Traiem el pastó de la nevera i el pastem plegant-lo sobre ell mateix uns minuts.
- Ho tornem a tapar i ho portem a la nevera 10 minuts més.
- Traiem el pastó de la nevera i repetim l'operació.
- Ho tornem a tapar i un altre cop a la nevera.
- Afegim al bol 6 cullerades d'oli OVE i ho pastem fins que l'oli i la pasta s'hagin integrat bé.
- Tallem amb el ganivet 12 nous pelades i les barregem amb el pastó.
- Tapem el pastó amb un drap humit i el deixem reposar 1 hora a temperatura ambient.
- Agafem una safata de 20x15 cm i la untem amb oli OVE.
- Posem el pastó a la safata i li posem oli per sobre.
- Ho tornem a tapar amb un drap moll.
- Deixem que el pastó dobli el volum.
- Hi posem unes fulles de romaní fresc i sal en escates.
- Ho portem al forn 20 minuts a 240 ºC.
- Deixem que la focaccia es refredi una mica.
- L'obrim, li refreguem tomata de penjar i li posem el pernil de gla.