Gall dindi amb espinacs
INGREDIENTS
4 pits de gall dindi
8 orellanes
300 g espinacs baby
1 gra d'all
Oli OVE
Sal
Pebre
200 ml crème fraîche
200 ml brou de pollastre
2 cebes tendres
Brandi
PREPARACIÓ
- Posem una paella al foc i hi tirem un raig generós d'oli OVE; un cop calent, hi afegim un 1 gra d'all pelat i laminat. L'enrossim.
- Posem 250 grams d'espinacs baby nets a la paella amb l'all. En guardem unes fulles sense coure per a l'emplatat final. Amb 50 g en tenim prou.
- Ho coem a foc viu dos minuts.
- Mentrestant, tallem en dos, a mode de llibret, 8 orellanes.
- Fem talls longitudinals a 4 pits de gall dindi. Farcim un dels talls amb els espinacs cuits i l'altre tall, amb les orellanes.
- Lliguem els pits amb un cordill i els donem forma de tall rodó.
- Salpebrem els pits.
- Encenem el foc i a la paella on hi teníem els espinacs, si cal, hi afegim una mica d'oli OVE i hi marquem els pits farcits.
- En un altre fogó, posem a escalfar 200 ml de brou de pollastre.
- Mentrestant, tallem a rodelles de mitja lluna 2 cebes tendres.
- Un cop marcats els pits, els traiem de la paella i els reservem. Tirem les cebes a la paella i les sofregim 8 minuts amb el foc mitjà-alt i la paella mig tapada.
- Afegim a la paella 200 ml de crème fraîche, i els 200 ml de brou calent. Hi posem els pits lligats.
- Ho integrem tot. Deixem que cogui 5 minuts a foc baix.
- Els servim amb una fulla d'espinac crua.