Gelat superenergètic de fruites
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
350 g de fruites vermelles o maduixes
350 g de poma Golden
100 g de nata líquida 35% MG
1 iogurt
50 g de sucre
Fruita fresca per decorar
Fulles de menta fresca
PREPARACIÓ
- Renteu les maduixes, traieu-ne el peduncle i talleu-les a quarts (així es podran triturar millor). Disposeu-les, ben escampades, en un recipient ample al congelador.
- Peleu i talleu a vuitens la poma després de treure'n les llavors.
- Un cop congelada (ensenyem a fer-ho i en traiem un de congelat. Aprofitar a dir que ja que és congelat, podem fer-lo quan vulguem) quan vulgueu fer el gelat, traieu la fruita del congelador uns minuts abans de fer-la servir i poseu-la en un recipient apte per triturar.
- Poseu-hi el iogurt, la nata freda i el sucre.
- Repetiu-ho en un altre got batedor amb la poma.
- Tritureu-ho amb un braç elèctric a cops ràpids i curts mentre amb el mateix braç l'aneu ajudant a remenar. Si ho tritureu de manera continuada i sense parar, es podria escalfar la barreja i desfer-se. El resultat ha de ser el d'una crema gelada.
- Repetiu-ho amb el de la poma.
- Renteu i talleu la fruita que heu escollit per decorar. Disposeu-la pel plat com més us agradi.
- Remeneu el gelat amb una cullera i poseu-lo al damunt.
- Decoreu-ho amb les fulles de menta.
Observacions
- És important que consumiu el plat de seguida que l'acabeu de fer. En el cas que no es pugui, cal posar-lo al congelador perquè agafi una mica més de fred però durant un temps màxim d'una hora.
- És important que la fruita tingui polpa, que no sigui de suc, ja que el gelat resultant no tindria consistència. Es pot variar la fruita segons el gust i la temporada (pera, poma, préssec, fruites vermelles, mango, papaia, etc.).
- Podeu canviar el iogurt per formatge fresc cremós.
- Aquesta és una recepta fàcil i refrescant, que pot ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tenim a casa que no tenim temps de consumir i ja estan massa madures.
- Si la fruita que fem servir és prou dolça i madura, no serà necessari afegir-hi sucre.
- Per realitzar aquesta elaboració també podem trobar al mercat barreges de fruites vermelles congelades.
- Les recomanacions de consum de fruita són un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre val més que ens decantem per les que són de temporada i de proximitat.