Llagosta amb patates i ou

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El marisc, en general, aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els seus possibles efectes negatius es veuen contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 llagosta  

    2 patates agres  

    2 ous  

    1 tomàquet  

    1/2 ceba vermella 

    1 gra d'all 

    Oli 

    Sal  

    Brandi  

    Bitxo fresc 

    Mantega

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc i hi afegirem un raig d'oli generós. Tallem mitja ceba vermella a brunesa i la posem a enrossir al pot amb oli.  
  2. Mentrestant, tallem una llagosta i en traiem el cap. 
  3. En guardem la cua a la nevera. 
  4. El cap, el partim per la meitat llarga i després el tallem en trossos més petits perquè ens càpiga a l'olla. 
  5. Tallem a bresa un tomàquet madur net. 
  6. Si la ceba ja està enrossida, afegim els talls de cap de la llagosta al pot. També hi afegim un gra d'all i ho enrossim tot.  
  7. Hi afegim el tomàquet tallat i ho coem fins que perdi aigua. 
  8. Hi afegim un raig de brandi i ho flamegem. 
  9. Tallem 3 rodelles d'un bitxo fresc i l'afegim al pot. 
  10. Hi afegim aigua (un dit, aproximadament) i deixem que faci xup-xup uns 5 minuts.  
  11. Passem el cap de llagosta i tot el que hi ha dins l'olla al got americà. 
  12. Ho triturem tot i després ho colem. 
  13. Aboquem la salsa colada a un altre pot i ho escalfem. Volem concentrar-ne els sabors i per això ho reduïm. 
  14. Posem una paella profunda amb oli a escalfar. Serà per fregir-hi les patates. Mentrestant, pelem i tallem a bastonets 2 patates agres ja netes. 
  15. Fregim les patates fins que quedin enrossides.  
  16. Reservem les patates en un plat amb paper absorbent. Les salem i després les posem en un plat sense paper.  
  17. Amb el mateix oli fregim 2 ous. 
  18. Posem una paella nova al foc amb un raig d'oli. 
  19. Recuperem la cua de la llagosta i la tallem seguint les marques de les anelles. 
  20. Marquem la llagosta a la nova paella. 
  21. Comprovem la salsa. Si ja té la textura desitjada, apaguem el foc i hi afegim una nou de mantega. La distribuïm bé perquè es fongui. 
  22. Emplatem en una safata les patates fregides, els ous --per sobre-- i al costat, les rodelles de la llagosta. La salsa la posem per sobre de la llagosta. 
Anar al contingut