Pastissets de baies
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
175 g de pasta de full
-
2-3 cullerades de sucre
Per a la cobertura de formatge fresc:
- 90 g de mantega tova
- 90 g de formatge fresc
- 125 g de sucre de llustre
- Una selecció de baies fresques (maduixes, gerds, nabius, etc.)
- Sucre de llustre (opcional)
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 180°.
- Escampem sucre sobre la superfície de treball i hi posem un rectangle de pasta de full (d'uns 20 cm x 15 cm). Hi escampem sucre per sobre i hi passem el corró perquè s'hi incrusti. Enrotllem la pasta ben atapeïda per formar un rotlle de la mateixa longitud que el costat més llarg.
- Tallem el rotlle en 6 trossos iguals. N'agafem un tros, l'aplanem sobre el costat on queda l'espiral del rotlle i el col·loquem en un motlle de muffins. Premem la pasta amb el polze perquè recobreixi de manera uniforme el motlle i arribi fins al capdamunt. Ho repetim amb els altres trossos.
- Punxem la base de la pasta de cada motlle, la recobrim amb paper de forn i al damunt hi posem mongetes seques o un altre tipus de pes.
- Coem la pasta al forn 20 minuts, en retirem els pesos i la coem 10 minuts més.
- Traiem la pasta dels motlles immediatament (si no, es caramel·litzarà i s'hi enganxarà) i la deixem refredar abans de decorar-la.
- Barregem la mantega amb el sucre de llustre i ho batem suaument tot junt. Tot remenant, hi incorporem el formatge fresc fins que quedi ben barrejat.
Per presentar
- Apliquem la cobertura a la base del pastisset.
- El decorem amb les baies.
- Hi escampem sucre de llustre per sobre (opcional).
- Per avançar feina
- Les bases dels pastissets, un cop fredes, es poden conservar en un recipient hermètic durant 5 dies.