Pomes farcides de l'Empordà

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 8 pomes de la varietat Verdedoncella
- 150 g de carn magra de porc
- 150 g de ventresca de porc
- 50 g de carn magra de vedella
- Oli d'oliva
- 2 peles de llimona
- sucre
- canyella
- sal
- 3 ous
- 1 got d'aigua
- pinyons
- Per a la picada:
- 5 teules
- 12 ametlles torrades
- Suc de mitja llimona
PREPARACIÓ
Poseu en un bol la carn magra de porc picada, la ventresca de porc picada i la carn magra de vedella també picada.
Afegiu-hi sucre, sal, canyella en pols, pinyons, els ous i les peles de llimona ratllades. Barregeu-ho tot bé i deixeu-ho coure a foc lent en una paella amb oli i una mica d'aigua.
Mentrestant, talleu la base de les pomes, traieu-ne el cor i buideu-les per dins. Tot seguit, farciu-les amb la carn picada ja cuita i tapeu-les amb la part superior de la poma. Poseu les pomes farcides en una plata de forn amb aigua, peles de llimona i sucre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant una hora i 30 minuts.
A continuació, poseu les teules i les ametlles torrades en un morter i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el suc de llimona i barregeu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les pomes i tireu-hi per sobre la picada i una mica de l'aigua de cocció de les pomes.
Afegiu-hi sucre, sal, canyella en pols, pinyons, els ous i les peles de llimona ratllades. Barregeu-ho tot bé i deixeu-ho coure a foc lent en una paella amb oli i una mica d'aigua.
Mentrestant, talleu la base de les pomes, traieu-ne el cor i buideu-les per dins. Tot seguit, farciu-les amb la carn picada ja cuita i tapeu-les amb la part superior de la poma. Poseu les pomes farcides en una plata de forn amb aigua, peles de llimona i sucre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant una hora i 30 minuts.
A continuació, poseu les teules i les ametlles torrades en un morter i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el suc de llimona i barregeu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les pomes i tireu-hi per sobre la picada i una mica de l'aigua de cocció de les pomes.