Salviade (Fulles de sàlvia arrebossades) - Friül, Itàlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Sandri Carrozzo, Castellar del Vallès
INGREDIENTS
- fulles de sàlvia
- 100 g de farina
- 1/2 got de grappa
- mantega
- 1 ou
- llet
- sal
PREPARACIÓ
Trieu les fulles de sàlvia de mida més aviat grossa. Esbandiu-les i deixeu-les escórrer.
Prepareu la pasta per arrebossar les fulles barrejant en un bol la farina amb la grappa i una mica de llet. Us ha de quedar d'una textura més aviat cremosa.
Separeu el rovell, i bateu la clara a punt de neu. El rovell el podeu reservar per a qualsevol altre plat que us convingui.
Un cop tingueu la clara a punt de neu, incorporeu-la delicadament a la pasta d'arrebossar.
Suqueu les fulles de sàlvia a la pasta i fregiu-les en una paella, on hi haureu desfet un tros de mantega (també podeu fregir-les amb llard de porc).
A mesura que les aneu retirant de la paella, aneu-les deixant sobre un paper absorbent perquè deixin anar el greix sobrer.
Serviu les fulles com a aperitiu, molt millor calentes, amb un pessic de sal per sobre.
Nota:
Si a la pasta d'arrebossar hi afegiu uns 50 g de sucre, aquestes fulles de sàlvia poden servir-se com a postres.
Prepareu la pasta per arrebossar les fulles barrejant en un bol la farina amb la grappa i una mica de llet. Us ha de quedar d'una textura més aviat cremosa.
Separeu el rovell, i bateu la clara a punt de neu. El rovell el podeu reservar per a qualsevol altre plat que us convingui.
Un cop tingueu la clara a punt de neu, incorporeu-la delicadament a la pasta d'arrebossar.
Suqueu les fulles de sàlvia a la pasta i fregiu-les en una paella, on hi haureu desfet un tros de mantega (també podeu fregir-les amb llard de porc).
A mesura que les aneu retirant de la paella, aneu-les deixant sobre un paper absorbent perquè deixin anar el greix sobrer.
Serviu les fulles com a aperitiu, molt millor calentes, amb un pessic de sal per sobre.
Nota:
Si a la pasta d'arrebossar hi afegiu uns 50 g de sucre, aquestes fulles de sàlvia poden servir-se com a postres.