Sopa d'avellanes amb el seu cruixent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ivan Llopart
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
- Informació nutricional -Obre
Les avellanes, fruit sec típic de la tardor, són riques en vitamina E i greixos poliinsaturats, nutrients que ens cuiden el cor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la sopa:
- 400 g d'avellanes torrades
- 150 g de sucre
- 800 ml d'aigua
- Per al cruixent:
- 100 g d'avellanes torrades
- 100 g de sucre
- 80 g de mantega
- 80 g de nata
- 4 boles de gelat de vainilla
PREPARACIÓ
Per fer la sopa d'avellanes, poseu en un bol les avellanes, el sucre i l'aigua i tritureu-ho amb el túrmix.
Seguidament, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el cruixent, poseu en un cassó a mantega, la nata, el sucre i les avellanes prèviament esmicolades i deixeu-ho coure uns minuts fins que la mantega estigui ben desfeta i estigui tot ben barrejat.
A continuació, poseu un silpat en una safata de forn, aboqueu-hi la barreja a sobre i deixeu-ho coure al forn durant uns 10 minuts a 180 graus.
Tot seguit, poseu en una paella unes quantes avellanes i una mica de sucre i deixeu-les caramel·litzar.
I ja per acabar, emplateu una bola de gelat al centre del plat, claveu-hi un tros de cruixent a sobre, poseu-hi la sopa d'avellanes al voltant i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.
Seguidament, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el cruixent, poseu en un cassó a mantega, la nata, el sucre i les avellanes prèviament esmicolades i deixeu-ho coure uns minuts fins que la mantega estigui ben desfeta i estigui tot ben barrejat.
A continuació, poseu un silpat en una safata de forn, aboqueu-hi la barreja a sobre i deixeu-ho coure al forn durant uns 10 minuts a 180 graus.
Tot seguit, poseu en una paella unes quantes avellanes i una mica de sucre i deixeu-les caramel·litzar.
I ja per acabar, emplateu una bola de gelat al centre del plat, claveu-hi un tros de cruixent a sobre, poseu-hi la sopa d'avellanes al voltant i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.