
Barcelona
El govern es planteja incrementar la taxa turística per dormir al BCN World
El secretari d'Hisenda diu que l'impost que es cobra a Catalunya és "inferior a l'estàndard europeu"
Redacció
19/03/2016 - 13.11 Actualitzat 09/11/2021 - 10.13
La Generalitat s'està plantejant retocar la taxa turística. En casos com el del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, el que es coneix com a BCN World, es podria augmentar aquesta taxa.
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ho ha explicat, en una entrevista a l'agència ACN.
"Entenem que hi ha algunes destinacions turístiques al nostre país que, en termes comparatius amb altres destinacions similars a Europa, estan en taxes molt inferiors a l'estàndard europeu."
L'objectiu de la reforma és que "l'impost d'estades turístiques millori el seu funcionament a partir de l'experiència acumulada" des que es va posar en marxa el novembre del 2012, ha explicat Salvadó.
Tot i que durant l'entrevista Salvadó no ha volgut concretar en quins àmbits s'augmentarà la taxa, fonts del govern han especificat posteriorment que s'estudia que l'impost sigui més car per a les estades a BCN World, quan aquest complex d'oci estigui en funcionament. L'increment no afectaria els hotels de Port Aventura, sinó només els del futur projecte.
La modificació s'inclouria en la llei d'acompanyament dels pressupostos d'aquest any. En cas que s'hagi de treballar amb un pressupost prorrogat, es buscarà una alternativa per aprovar la modificació.
El secretari d'Hisenda ha recordat que la taxa turística és finalista i reverteix sobre el sector del turisme, de manera que "la voluntat no és recaptatòria", sinó de "regulació del mercat" i de "poder revertir els recursos en un sector estratègic".
Avui és notícia
La UE prestarà 90.000 milions d'euros a Ucraïna i deixa de banda els fons russos congelats
Milers de pagesos es manifesten a Brussel·les contra la política agrària europea i el Mercosur
El govern insta Badalona a reobrir l'alberg per als desallotjats del B9 i Albiol s'hi nega
Els escorxadors municipals, la clau per garantir un model ramader i alimentari sostenible
Escorcoll de més de 12 hores al laboratori de l'IRTA-CReSA pel brot de pesta porcina africana