La falta de relleu aboca al tancament més de la meitat de carnisseries i xarcuteries lleidatanes en una dècada
19/06/2025 - 13.00 Actualitzat 19/06/2025 - 13.00
ACN Lleida - El futur de les carnisseries i xarcuteries de la demarcació de Lleida està amenaçat per la falta de relleu generacional. Un estudi elaborat pel Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Lleida el 2024 constata que dels 201 comerços que hi havia censats, 49 han tancat els últims tres anys i n'hi ha 64 més que preveuen abaixar la persiana els pròxims cinc o deu anys perquè no troben ningú que hi vulgui donar continuïtat. Això suposaria una reducció del 56%. El sector subratlla que són negocis rendibles, però poc atractius per als joves. Per tal d'aconseguir professionals qualificats, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida estrenarà a l'octubre un nou cicle de grau mitjà d'elaboració de productes alimentaris que oferirà 33 places.
Avui és notícia
Sánchez anuncia un abonament de transport a 60 euros al mes i 30 per als joves, enmig dels escàndols
La constel·lació de casos judicials i d'assetjament sexual que acorralen el PSOE i Pedro Sánchez
Salomé Pradas no respon preguntes dels diputats al Congrés després d'apuntar a Mazón per la dana
Alerta a tres comarques per l'aigua acumulada i classes suspeses a l'institut de Falset
S'aixeca la prohibició d'accedir al medi natural a 79 municipis per la pesta porcina africana