Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Reus

Menjar crestes de gall millora l'estat de les articulacions

L'extracte de cresta de gall és un nou producte alimentari que ajuda a millorar l'estat de les articulacions i es vol començar a comercialitzar de cara a l'any que ve, a un preu semblant al d'altres productes enriquits del mercat.

Redacció

17/12/2013 - 18.11 Actualitzat 18/12/2013 - 08.49

L'extracte de cresta de gall és un nou producte alimentari que ajuda a millorar l'estat de les articulacions i es vol començar a comercialitzar de cara a l'any que ve, a un preu semblant al d'altres productes enriquits del mercat.

El responsable de R+D de l'Àrea de Salut Humana de Bioibèrica, Daniel Martínez, afirma que l'extracte "és un ingredient que està destinat a incorporar-se dins d'un aliment làctic, com la llet o al iogurt, per millorar la mobilitat de gent que no tenen artrosi, però que tenen la mobilitat perjudicada".

Diverses universitats i centres d'investigació han participat en l'estudi per determinar-ne la seguretat i l'eficàcia, però la Universitat Rovira i Virgili és qui s'ha fet càrrec de la part més important aplicada als humans.

El director del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, Lluís Arola, explica que "té molt valor per al consumidor, perquè evita consumir fàrmacs quan comencen les situacions de risc de patologia".

L'extracte de cresta de gall és el primer "novel food" de l'estat espanyol, és a dir, un aliment innovador i que no es consumia a la Unió Europea abans del 1997.