B9 Badalona
Atemptat Moscou
Mor Vince Zampella
EUA i Veneçuela
Comprovar loteria de Nadal
Loteria de Nadal 2025
Epidèmia de grip
Illa pressupostos
Premi Internacional Catalunya
Medalla d'Or de la Generalitat
Drons Ucraïna
Tiroteig Castelldefels
Vila-real Barça
Girona Atlètic de Madrid
Brahim Díaz Marroc

Maresme

Una empresa del Maresme cultiva uns tomàquets que es conserven fins a tres mesos sense refrigeració

El procés és totalment natural i està basat en el mètode tradicional del creuament de varietats. Llavors Fitó en comercialitzarà les llavors i a través de l'empresa Nínsar, vendrà també la patent a les empreses que vulguin aconseguir tomàquets de llarga vida.

04/12/2019 - 15.00 Actualitzat 04/12/2019 - 14.24

És una mutació natural descoberta fa dècades a Portugal en una varietat salvatge i fa anys que s'està introduint en varietats comercials. No són tomàquets transgènics, sinó que s'han aconseguit creuant varietats amb sistemes tradicionals d'hibridació, però amb l'ajuda del mètode biotecnològic el procés s'escurça molt, i farà més fàcil introduir-lo en altres varietats de tomàquets.

Per aconseguir un híbrid amb garanties de qualitat cal anar refinant i estabilitzant la varietat a través d'almenys deu generacions de plantes. Amb el mètode patentat es pot verificar ràpidament que la mutació desitjada ha passat a la generació següent i això accelera molt el procés per arribar a la varietat estable. Llavors Fitó comercialitzarà les llavors i a través de l'empresa Nínsar, que ha fundat amb dues empreses multinacionals més al Parc Científic de Barcelona, vendrà també la patent a les empreses que vulguin aconseguir tomàquets de llarga vida.