Locals amb molta història
"Joc de cartes estiu" busca el millor restaurant centenari de Barcelona
Del Raval a Sant Antoni passant pel Gòtic, descobrim locals que tenen molta història i són història de la ciutat de Barcelona
18/08/2023 - 17.16 Actualitzat 25/08/2023 - 16.27
En aquest capítol de "Joc de cartes estiu", busquem el millor restaurant centenari de Barcelona. Un episodi carregat de locals que tenen molta història i que són història de la ciutat de Barcelona.
Marc Ribas va fins al barri de Sant Antoni per conèixer Oriol Vallet, propietari i cuiner, i Àlex Comellas, cambrer, del restaurant Can Miserias, que va obrir l'any 1921.
També coneixem un restaurant històric del barri del Raval, la Fonda La Palmera, un negoci obert l'any 1862 que des del 2021 gestiona Albert Fité, cinquena generació d'aquest centenari local, acompanyat de Marc Bros, cuiner i soci de La Fonda.
Per acabar coneixem el restaurant Glaciar, al barri Gòtic. Situat a la plaça Reial, aquest local va obrir l'any 1922 i l'han visitat personalitats com Gabriel García Márquez o Vázquez Montalbán. Sílvia Quirosa, gerent d'operacions, i Xavi Ballester, cambrer, són els representants d'aquest establiment.
Una temporada d'estiu de "Joc de cartes" de punta a punta
De la Costa Brava a la Noguera Pallaresa, de la comarca de la Selva a Barcelona, per trobar el millor restaurant centenari. Aquest estiu, "Joc de cartes" recorre el territori de punta a punta amb quatre programes per trobar, com sempre, els millors llocs per menjar del país.
Avui és notícia
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada
El govern espanyol injecta 400 milions més al pla Moves III per atendre les sol·licituds pendents