
Receptes del "Cuines"
Amant del formatge? 3 receptes de fondue per sorprendre els teus convidats aquestes festes
Els xefs del "Cuines" Marc Ribas i Arnau París et proposen tres maneres de fondre't de gust amb formatge
17/12/2025 - 08.00 Actualitzat 17/12/2025 - 08.00
La fondue ha tornat amb força i cada vegada té més presència en reunions familiars, sopars informals i celebracions d'hivern. És un plat perfecte per compartir, per crear bon ambient i per convertir qualsevol trobada en un moment especial. I ara que el fred s'anima, no hi ha res com reunir-se al voltant d'una olla fumejant i gaudir d'aquesta recepta tan cremosa i irresistible.
Originària dels Alps suïssos, la fondue va néixer com una manera d'aprofitar el pa sec i els formatges més madurs. Amb el temps, però, ha deixat de ser només una recepta d'aprofitament per convertir-se en una tradició, un ritual gastronòmic i una experiència que combina senzillesa i sofisticació. Avui és tot un clàssic per celebrar, compartir i donar un toc especial a qualsevol trobada.
És per això que et presentem tres propostes irresistibles de la mà dels xefs del "Cuines" Arnau París i Marc Ribas: una fondue dins d'un pa, una fondue catalana amb productes de proximitat i una fondue ràpida i festiva, perfecta per als dies de Nadal. Quina triaràs per fer? Som-hi!
1. Fondue dins d'un pa
Si ets dels que pensen que la fondue ja és prou espectacular, espera't a veure aquesta proposta del xef Arnau París: una fondue servida dins d'un pa rústic. Sí, ho has llegit bé: el pa es converteix en la cassola i, a més, te'l pots menjar!
Una idea genial per fer que la taula sigui més divertida i, sobretot, més saborosa. És d'aquells plats que fan ambient, que conviden a compartir i que converteixen qualsevol sopar en una trobada memorable. I el millor? És fàcil, ràpid (menys d'una hora) i queda espectacular.
Ideal per sorprendre els amics, per donar un toc original a les trobades familiars o, simplement, per concedir-te un caprici d'hivern. Perquè, reconeguem-ho: qui pot resistir-se a una muntanya de formatge fos dins d'un pa calent?
2. Fondue catalana: tradició i caràcter amb segell de proximitat
Si busques una fondue amb identitat pròpia i sabors de quilòmetre zero, la fondue catalana que ens porta el xef Marc Ribas és la teva millor opció. Els formatges de proximitat es fonen amb un toc de ratafia i vi blanc, mentre la botifarra de Sant Llorenç i el pa d'all fregit aporten textura i aroma a cada mossegada. És un plat cremós, fàcil de preparar i ideal per compartir amb amics o família.
3. Fondue de formatge: l'opció ràpida que triomfa sempre
Per Nadal una bona fondue de formatges pot ser el millor regal! El xef Arnau París ens en porta una proposta fàcil i ràpida, perquè no cal complicar-se per gaudir d'un plat espectacular. Gruyère, emmental i comté es fonen en un pim-pam per crear una fondue cremosa i gustosa. T'animes a fer-la?
Sigui quina sigui la teva elecció, aquestes fondues faran que qualsevol sopar sigui més acollidor i especial. Comparteix-les amb els teus i deixa't seduir pel formatge fos i cremós!
Avui és notícia
Tensió en el desallotjament de l'antic Institut B9 de Badalona, on malvivien fins a 400 persones
Avís per pluja a les Terres de l'Ebre fins al migdia després del fort aiguat de Badalona
Els preus dels principals títols de transport públic el 2026, si es manté l'aportació estatal
Illa compareix al Parlament per informar de l'evolució del brot de pesta porcina
Cerdán manté al Senat la seva innocència en el cas Koldo: "Ningú està buscant la veritat"