
Collites a la tardor
Finalitzen gran part de les collites
Francesc Mauri
10/10/2016 - 18.13 Actualitzat 11/10/2016 - 06.39
Després de la calor estiuenca, diverses collites maduren i arriba el moment decisiu de recol·lectar-les. A l'agost, la DO Costers del Segre portava a terme la verema. S'obria el tret de sortida de les diferents veremes del país. A hores d'ara, la majoria ja estan recol·lectades. Els diferents microclimes, varietats i orientacions o alçades de les vinyes fan que, de la primera a la darrera verema, passin uns dos mesos.
En el cas de l'arròs, no tot es recol·lecta alhora, però sí que és més uniforme que la vinya. La zona amb més collita és el delta de l'Ebre, on s'acaba de finalitzar la recol·lecció aquests dies. Tant en cas del vi com en el de l'arròs, ens diuen que la quantitat és inferior a l'any passat, però, en general, la qualitat és molt bona.
En el cas del blat de moro o panís, la collita està a punt, si bé la majoria de productors estan esperant el moment en què baixi la humitat de les plantes per estalviar-se costos en l'assecatge.
En aquest cas, s'espera una collita força abundosa. En breu tocarà gaudir d'aquests fruits que el nostre país ens ofereix.
Avui és notícia
Seria viable una Catalunya amb 10 milions d'habitants? L'augment de la població, a debat
Reptes polítics del 2026 i què ha quedat pendent: de l'habitatge al finançament o l'amnistia
Efectes de la llevantada: vehicles atrapats, una dona ferida crítica i crescuda de rius i rieres
Es reprèn la recerca de la família valenciana desapareguda a Indonèsia en un naufragi
Erradicar el sensellarisme: en tràmit una llei que "evitarà situacions com la de Badalona"