Dijous, cel enterbolit per pols en suspensió amb temperatures més altes
Néstor Gómez
21/03/2024 - 06.14 Actualitzat 21/03/2024 - 07.45
Ens trobem el període més càlid d'aquesta tongada de massa d'aire de sud procedent del nord d'Àfrica. Unes temperatures molt superiors a les que solen ser normals per aquestes dates de finals de març i que durant els darrers dies han superat els 26 ºC. Són dies de màniga curta o mànigues llargues lleugeres durant les hores centrals del dia.
Temps assolellat i pocs ruixats
Dia assolellat amb cel amb pols en suspensió. Però tindrem alguns matisos. De bon matí hi haurà bancs de núvols baixos o boires al litoral i a les planes interiors, com per exemple al Bages o Osona, però també n'apareixeran a l'Empordà i a la Garrotxa. Uns núvols que cap al migdia hauran desaparegut del tot però quedaran núvols alts que enteranyinaran el cel. A la tarda creixeran núvols al Pirineu que descarregaran ruixats febles entre el Ripollès i l'Alt Urgell.
Ambient càlid
La jornada tornarà a ser d'una avançada primavera, amb valors de maig. Caldrà pujar als cims del Pirineu per trobar valors sota zero, perquè a la resta del país seran poc fredes o molt suaus, amb mínimes superiors als 10 ºC a gran part del país. Pel que fa a les temperatures diürnes, les màximes pujaran lleugerament. Els valors més elevats del dia tornaran a superar els 25 ºC.
I els propers dies...
Divendres serà un dia assolellat i serà la jornada en la qual les temperatures càlides tocaran sostre. Dissabte, la calor es retirarà i permetrà l'arribada d'una massa d'aire força més freda que notarem clarament diumenge i la setmana entrant.
Avui és notícia
Cimera a Brussel·les per acordar in extremis un préstec a Ucraïna amb fons russos congelats
Milers de pagesos es manifesten a Brussel·les contra la política agrària europea i el Mercosur
El govern insta Badalona a reobrir l'alberg per als desallotjats del B9 i Albiol s'hi nega
Els escorxadors municipals, la clau per garantir un model ramader i alimentari sostenible
Escorcoll de més de 12 hores al laboratori de l'IRTA-CReSA pel brot de pesta porcina africana