B9 Badalona
Atemptat Moscou
Mor Vince Zampella
EUA i Veneçuela
Comprovar loteria de Nadal
Loteria de Nadal 2025
Epidèmia de grip
Illa pressupostos
Premi Internacional Catalunya
Medalla d'Or de la Generalitat
Drons Ucraïna
Tiroteig Castelldefels
Vila-real Barça
Girona Atlètic de Madrid
Brahim Díaz Marroc

DILLUNS, A LES 22.15

El 33 estrena la sèrie documental "Bona gent"

El dilluns 26 de juny, a les 22.15, el 33 estrena "Bona gent", una sèrie documental belga que descobrirà a l'espectador algunes de les cuines més especials i aïllades del món de la mà d'un cuiner de renom, Jeroen Meus. Comptarà de 8 episodis.

23/06/2023 - 13.12 Actualitzat 23/06/2023 - 13.12

El canal 33 estrena aquest dilluns que ve, 26 de juny, la sèrie documental belga "Bona gent" ("Goed Volk", en el seu títol original), que acompanya un cuiner de renom,  Jeroen Meus, a descobrir algunes de les cuines més especials i aïllades del món. La sèrie, amb un gran interès documental i sociològic, s'emetrà tots els dilluns a les 22.15, i se'n farà una repetició de matinada al voltant de les 00.50. També estarà disponible a tv3alacarta. 
Els capítols que s'emetran corresponen a dues temporades de la sèrie original. La primera, produïda el 2014, consta de 6 episodis; la segona, produïda el 2017, en té 8, dels quals el 33 n'ha seleccionat dos. En total, doncs, s'emetran 8 capítols, el primer dels quals porta per títol "En Jeroen amb els cowboys". 

Sinopsis general 

En Jeroen s'embarca en un viatge que el portarà a conèixer un seguit de cuines molt especials: tant per la seva ubicació geogràfica -com és el cas de la gastronomia de la ciutat més freda del planeta, a Sibèria, o dels pescadors d'una illa noruega-, com per la decisió conscient dels que la practiquen -com passa amb els jueus hassídics de Brussel·les, els lluitadors de sumo o les comunitats protestants hutterites del Canadà-, o ja sigui perquè els ho exigeix la feina -com passa a la cuina del geriàtric més gran de Bèlgica, o la cuina rodant amb què els cowboys americans segueixen els seus ramats de vaques-. Del Canadà a Japó, passant per Sud-Àfrica i Sibèria, i de vegades sense haver d'allunyar-se gaire de casa, en Jeroen no descobrirà només plats insospitats i maneres de fer i de cuinar molt diferents de les d'un restaurant professional, sinó que, sovint, també coneixerà altres maneres de viure i persones que han desenvolupat uns àpats molt especials i creatius amb el que disposen. 

Episodi 1: En Jeroen amb els cowboys 

En Jeroen vol ficar-se en un món molt dur: el dels últims cowboys autèntics del salvatge oest. Acompanyant els cowboys del ranxo de Tongue River, travessaran la praderia de Texas per comptar els vedells nous. En Jeroen viatjarà amb la cuina mòbil del cowboy cuiner Charlie, el cor del campament. 

Episodi 2: En Jeroen amb els lluitadors de sumo 

Aquests lluitadors, envoltats de misteri, són estrelles amb la categoria d'herois. El seu estil de vida espartà encara els fa més fascinants. El seu di a dia està regit per tradicions antiquíssimes i normes i codis d'honor incomprensibles per als occidentals. En Jeroen tindrà l'honor excepcional de poder accedir al centre Tamanoi de Tòquio per observar els seus hàbits alimentaris durant una setmana, i, així, a través de la cuina, entreveure una subcultura única: la dels lluitadors de sumo en el seu propi centre. 

Episodi 3: En Jeroen al poble més fred del món, Oimiàkon 

Al febrer, les temperatures assoleixen fàcilment els -60 °C al poble més fred del món. La vida allà no és gens fàcil: coses senzilles com respirar i caminar són complicades. I no obstant això, hi ha gent que viu a Oimiàkon . Com sobreviuen? Què mengen? I per què trien viure al congelador del planeta? En Jeroen anirà a la recerca de respostes al cor gelat de Sibèria. 

Episodi 4: En Jeroen a la residència 

En Jeroen seguirà durant una setmana la vida diària de la residència Sint Anna, al districte de Berchem de la ciutat belga d'Anvers. El resultat serà una imatge sorprenent i emocionant de persones ordinàries en el darrer capítol de la seva vida. 

Episodi 5: En Jeroen en un "township"

En Jeroen passejarà per Lange, el "township" més antic de la Ciutat del Cap. Oficialment, fa anys que a Sud-Àfrica es va abolir l'apartheid, però una gran part de la població negra continua vivint en veïnats que sovint es consideren dels més perillosos del món. En Jeroen coneixerà Lange acompanyat de la Zhola, la propietària d'una paradeta de menjar. 

Episodi 6: En Jeroen va amb els pescadors  

A l'illa noruega de Røst, en Jeroen visitarà una comunitat que encara està tan lligada al mar com els seus avantpassats vikings, que ja van travessar l'Oceà Atlàntic i van descobrir Amèrica l'any 1003. Si van poder fer aquell viatge és perquè menjaven peix assecat. Un peix que avui, més de mil anys després, encara es prepara de la mateixa manera. 

Episodi 7: En Jeroen amb els hutterites 

Els protestants hutterites prefereixen viure aïllats de la resta del món. Consideren que els béns són propietat comunal, i no pas individual. En Jeroen visitarà la colònia hutterita de Chrystal Spring, al Canadà, on viuen 182 homes, dones i nens que contribueixen a la vida en comú. Tots els membres de la comunitat mengen plegats tres cops al dia, i les cases no tenen cuina pròpia, de manera que la cuina central (de la qual en Jeroen participarà des del primer moment) és el cor de la colònia. 

Episodi 8: En Jeroen amb els hassídics d'Anvers 

Dels 20.000 jueus que viuen a la ciutat d'Anvers, uns 5.000 segueixen el moviment ultraortodox hassídic. Aquests jueus, que acostumen a anar vestits de negre i portar quipà i tirabuixons, mengen caixer. Això vol dir que segueixen els preceptes de la caxrut, unes lleis que determinen quins aliments poden menjar i quins no. En Jeroen tindrà l'oportunitat excepcional de descobrir més coses sobre els seus hàbits específics i què significa ser jueu amb els Hoffman, una família que es dedica al càtering i la restauració.