
Les dades d'un estudi del CSIC, a "Planta baixa"
Els 6 peixos amb menys mercuri
El CSIC ha analitzat la concentració de mercuri de 58 espècies de peix i marisc
10/10/2022 - 18.15 Actualitzat 10/10/2022 - 18.15
Avui s'ha fet públic un estudi del CSIC que assenyala quins són els peixos que podem menjar de manera més segura: la sardina, el seitó, el goràs, l'orada i el calamar. El CSIC ha analitzat la concentració de mercuri de 58 espècies de peix i marisc, i 13 espècies sempre presentaven nivells de mercuri per sota dels recomanats.
El mercuri és un element tòxic que danya els ronyons i els pulmons, entre altres òrgans, i, de fet, la majoria del mercuri ingerit pels humans prové del consum de peix i marisc. Tot i això, Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia, assegura que és bo menjar peix, però cal moderar el consum de les espècies que contenen més mercuri, tal com diu l'estudi:
"L'estudi indica que només 13 dels peixos analitzats en tota la zona mediterrània tenen uns nivells que permeten menjar-ne amb tranquil·litat"
El més important és la diversitat. A Mariné l'amoïna que es creï una alarma general contra el peix. "Hem de menjar de tot, és una regla molt sàvia".
Millor peixos petits que grossos
La regla general en el consum de peix és "millor el petit que el gros". Els que hem de controlar són els grans depredadors i els peixos grossos que es mengen els petits.
Avui és notícia
La majoria dels desallotjats del B9 de Badalona, a la intempèrie: "Ens hem quedat sense sostre"
Què incorpora la llei per garantir els drets LGTBIQ+: més sancions i autodeterminació de gènere
Les pluges inunden alguns carrers d'Alcanar i tanquen carreteres durant hores
Illa torna a defensar al Parlament la gestió de la pesta porcina i encara no n'aclareix l'origen
Cerdán defensa la seva innocència i es declara víctima d'una persecució "pròpia de la inquisició"