Sumar PSOE
Tractorada Barcelona
Anna Guitart Institut Ramon Llull
Hisenda bizums
Mèrit de les Belles Arts
Pilar Alegría eleccions Aragó
Bondi Beach
Medalla d'Or de la Generalitat
Nominacions Gaudí 2026
Pesta porcina africana
Querella Mossos vaga Palestina
Salomé Pradas
The Best
Guadalajara Barcelona
Ter Stegen

Dimecres, a les 22.45

Estrena de la cinquena temporada de "Joc de cartes", amb Marc Ribas

Demà, a les 22.45, s'estrena la nova temporada de "Joc de cartes". El format gastronòmic de TV3 en col·laboració amb Magnolia i líder d'audiència arrenca la seva cinquena temporada amb el xef Marc Ribas al capdavant. Arriba amb novetats en el concurs, que inclou una nova categoria puntuable, nous programes temàtics amb productes locals, i trepitjant nous territoris. Així mateix, la producció s'ha adaptat als protocols recomanats per les autoritats sanitàries per la Covid-19, sense restar dinamisme i competitivitat al concurs entre els restauradors catalans.

28/09/2021 - 11.05 Actualitzat 28/09/2021 - 13.26

Aquesta nova temporada, el programa posa en valor la gastronomia dels quatre cantons del país i la diversitat d'oferta de restaurants vinculats a un producte local. Busca els millors fogons de la Garrotxa, fa una estada a Girona per descobrir-ne la millor cuina creativa, es lleva ben d'hora per tastar el millor esmorzar de forquilla del Vallès, o es passeja pel Montserratí per trobar-hi el millor restaurant amb història.

Ribas també fa una ruta panoràmica per conèixer el millor establiment entre castells del riu Gaià o gaudeix dels paratges rurals i les viles medievals a la recerca de la millor cuina de l'Empordà. L'ostró de l'Ampolla i el pollastre de pota blava són els dos productes locals amb capítols temàtics propis molt competits entre els restauradors.

La millor xef de l'àrea metropolitana de Barcelona, capítol estrictament protagonitzat per dones cuineres, vol prestigiar el paper femení a les cuines professionals. Així mateix, els homes seran protagonistes exclusius en la recerca del millor xef jove de Lleida. A Barcelona, tres entregues especials del format: s'hi buscarà el millor restaurant en un mercat de la capital catalana, la millor gastronomia entre pans i el millor establiment de cuina sostenible de la ciutat.

La nova categoria del vi

La gran novetat a les puntuacions de la cinquena temporada de "Joc de cartes" serà la categoria del vi, que serà una més de les qualitats a valorar entre els restauradors. Tots els restaurants serviran vins de DO catalanes als àpats i els comensals n'hauran de valorar la qualitat, la temperatura, l'emmagatzematge i el maridatge. La iniciativa té el suport de l'INCAVI de la Generalitat de Catalunya.

Votar des de casa

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és que els espectadors podran votar des de casa quin restaurant volen que guanyi. Entre els participants es regalarà un àpat per a dues persones, per valor de 100 euros, per anar a algun dels restaurants que surt a la guia de "Joc de cartes".  

Les audiències

"Joc de cartes" va acabar la quarta temporada liderant en audiència la seva franja amb emissions que van arribar al 22,3% de quota de pantalla a TV3. L'audiència acumulada dels programes d'aquesta edició va superar els 2.085.000 espectadors.

Primer capítol : La millor cuina creativa a terres gironines

"Joc de cartes" comença la temporada a terres gironines a la recerca de la millor cuina creativa de la zona. Girona, Llagostera, Vidreres i Santa Coloma de Farners es veuran les cares en un nou duel gastronòmic i empresarial ple de retrobaments i sorpreses.

El primer restaurant que visitaran serà el Mimolet, al bell mig del barri vell de Girona. El seu propietari, Xavier Garcia, obrirà les portes de casa seva per oferir una degustació dels plats més creatius de la seva cuina. Després aniran a The Main, a Vidreres, on la seva encarregada i xef, Vanessa Pijuan, mirarà de demostrar que la cuina creativa i els restaurants de carretera no estan renyits.

Mas Solà, a Santa Coloma de Farners, acollirà el tercer àpat, i el seu propietari, el polifacètic Xavier Bruset, mirarà de conquerir els comensals amb els plats que s'elaboren a la seva cuina, una de les més envejades de la història del programa. Per acabar, marxaran fins a Llagostera per visitar Can Bufí, un restaurant dins d'una masia que tot just comença a caminar de la mà del seu jove cap de cuina i propietari, Pol Casadevall.

Quin restaurant es coronarà com el més creatiu de terres gironines? Qui sorprendrà i qui no deixarà indiferent? En definitiva, qui s'endurà el premi de 5.000 €?

tv3.cat/jocdecartes

facebook.com/JocdecartesTV3

twitter.com/JocdeCartesTV3

instagram.com/JocdeCartesTV3