Tel Aviv
Investigadors israelians creen tomàquets transgènics amb aroma de rosa i llimona
Un invent digne de Ferran Adrià: tomàquet amb aroma de rosa. Aquest ha estat el repte d'uns investigadors israelians que han modificat genèticament aquesta hortalissa per demostrar que en poden variar el gust i el sabor. Els científics han creat tomàquets transgènics que poden tenir aroma de rosa o de llimona, segons la revista especialitzada "Nature Biotechnology". Curiosament, en una primera prova amb voluntaris, la majoria ha trobat millors aquests tomàquets modificats que no pas els normals, tot i els perfums estranys que desprenien.
24/06/2007 - 12.48 Actualitzat 24/06/2007 - 13.37
Tot i això, el seu color és més pàlid, ja que tenen dues vegades menys de licopè, un antioxidant que aporta color i efectes beneficiosos per a la salut. En canvi, aquests tomàquets transgènics tenen més terpenoides, uns compostos orgànics que faciliten una conservació més llarga d'aquesta hortalissa.
Avui és notícia
Nit de Nadal sota el pont de la C-31 per a una cinquantena dels desnonats del B9 a Badalona
De què són responsables les administracions en el desallotjament del B9? Un marc normatiu "confús"
Alertes per pluges, neu i mala mar: el mal temps marcarà Nadal i Sant Esteve
Detecten un cas de grip aviària a l'Urgell, el primer en una granja de Catalunya des del 2023
Què se sap del brot de grip aviària: origen, riscos i com pot afectar els preus