Enfrontament culinari entre Llívia i Puigcerdà
Trinxats, de l'excel·lència a la derrota a "Joc de cartes"
Quatre restaurants de la Cerdanya han competit per aconseguir el títol de restaurant amb el millor trinxat. Dos establiments de Llívia i dos de Puigcerdà són els protagonistes d'una pugna per dirimir qui basteix millor un dels clàssics de la cuina pirinenca
07/10/2020 - 23.45 Actualitzat 08/10/2020 - 09.27
"Joc de cartes" ha tornat a explorar la rivalitat entre municipis d'un mateix territori. En aquest cas, Marc Ribas ha viatjat a la Cerdanya per trobar el millor trinxat, el plat típic per excel·lència de la zona. Per aconseguir aquest títol han competetit quatre restaurants, dos de Llívia i dos de Puigcerdà, i els restauradors han hagut de valorar, com sempre, l'espai, la cuina, el menjar, el servei, el preu i, en aquest cas, la categoria extra del trinxat, que també puntuava en la nota final.
A Puigcerdà, el Marc ha conegut l'Anna, propietària i cap de cuina del restaurant Bon Appétit, una dona riallera i alegre, però amb un paladar molt fi. A la capital de la Cerdanya, també ha visitat el restaurant El Badiu, un espai d'oci i teca en què el propietari, Mauro Maqueda, ha volgut sorprendre els contrincants amb uns plats i unes presentacions, segons ell, diferents.
Una miqueta més al nord, a Llívia, ha gaudit de la gastronomia i les activitats lúdiques de l'Únic Parc, amb un novell Raül Patarro als fogons. Finalment, el cuiner ha visitat l'emblemàtic Rita Porta, un local amb més de cent anys d'història i un propietari, Genar Muntané, que és tot honestedat.
Avui és notícia
Efectes de la llevantada: vehicles atrapats, una dona ferida crítica i crescuda de rius i rieres
La llevantada, en imatges: del fort onatge de la costa a la neu del Ripollès
Busquen una família valenciana desapareguda a Indonèsia en el naufragi d'un vaixell turístic
Trump i el tauler internacional: cada cop més fronts oberts, però sense gaires avenços
Educació controlarà els continguts d'una escola de Terrassa pel gir ultraconservador