Activada alerta Inuncat
Concert per Palestina Palau Sant Jordi
B9 de Badalona
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Trump discurs
Manifestació Brussel·les agrària
Accident AP-7 Vandellòs i l'Hospitalet
Avatar
Laboratori pesta porcina
Olot zona baixes emissions
Sorteig Champions
Burgos

La DO Cava reivindica la seva qualitat després de l'escissió de nou cellers

El Consell Regulador del Cava estudia ara definir una regió similar a la dels elaboradors de Corpinnat

Redacció

01/02/2019 - 17.43 Actualitzat 02/02/2019 - 21.21

La denominació d'origen cava s'ha reivindicat aquest divendres, dos dies després de la marxa dels nou cellers que s'han agrupat sota la marca Corpinnat.

Han donat imatge d'unitat i de fortalesa presentant-se com els millors caves del món, els que més exporten i els més reconeguts en el segment més alt, que és on hi ha els cellers de Corpinnat.

Així ho explicava Javier Pagés, president del Consell Regulador del Cava:

"El fet que hi hagi hagut alguns cellers que hagin abandonat el cava no ens fa perdre gens de força dintre d'aquestos segments. Estem magníficament representats amb els segments d'imatge i de prestigi."

Més taxatiu ha estat el president de Pimecava, Pere Aguilera, sobre el qüestionament d'alguns caves de pocs euros que han fet des de Corpinnat.

"Estem cansats -i m'han transmès aquest petició molts empresaris- que es qüestioni la qualitat dels que ens quedem al cava. Ja n'hi ha prou! S'estan fent avui en dia caves extraordinaris, reserves, grans reserves, que poden competir amb tothom."

El consell regulador està treballant per fer zones dins la DO, que comprèn caves de tot Espanya, i també perquè es reconegui la singularitat dels caves "premium".

"Estem fent canvis per adaptar-nos millor al consumidor. Per exemple, creiem que al consumidor li pot interessar una diferenciació de les qualitats que té el cava dins del que és el cava clàssic i el cava 'premium', i en aquest sentit estem treballant. També creiem que s'ha de definir un origen d'on ve el cava, dels diferents territoris."

Precisament aquesta era la reivindicació dels nou cellers agrupats sota la marca Corpinnat: que cada ampolla indiqui l'origen de les vinyes d'on s'ha collit el raïm. Aquesta condició ha estat un dels motius de la ruptura. Un altre, poder fer constar a les etiquetes de cava també la marca Corpinnat.

Els cellers de Corpinnat comercialitzaran els seus vins escumosos sota aquesta marca, que han registrat a la Unió Europea, i s'han dotat del reglament més exigent del sector.

"És una proposta de molt de nivell qualitatiu, que està centrada en un territori molt concret, que és el nostre origen, el cor del Penedès, i totes les empreses ens comprometem a vinificar el cent per cent a la nostra propietat, a garantir una cadena de valor per al viticultor i unes criances molt més llargues que el que marca la normativa del cava."

Les dues parts parlen de no trencar el diàleg. Els nou cellers de Corpinnat representaven l'1% de les vendes de cava, però també un terç dels grans reserves i el 50% dels caves de paratge. Les ampolles que tenen estocades les podran vendre sota la marca cava. A partir de la primavera les començaran a comercialitzar amb el nom de Corpinnat, la seva marca pròpia.