
La fleca Montserrat Forners guanya el Premi al Millor Pa de Pagès Català 2024
El forn, fundat el 1894 i ubicat actualment al carrer Castillejos, s'ha emportat el guardó, dotat amb 2.000 euros
Redacció
26/11/2024 - 19.16 Actualitzat 04/09/2025 - 11.37
El millor pa de pagès català es fa en una fleca de Barcelona. Així ho ha dictaminat el jurat del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, que ha concedit el premi a Marc Casamitjana, de Montserrat Forners.
En un acte celebrat al Teatre Municipal de Banyoles, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català ha concedit el guardó a aquest forn situat al barri d'Horta-Guinardó.
Montserrat Forners, fundat el 1894, va començar amb petites fleques al barri de Sants, abans d'obrir l'establiment actual al carrer Castillejos.
El forn s'ha emportat diversos premis en els darrers anys, com el de millor coca creativa de Sant Jordi 2023 o el del millor llonguet de Catalunya l'any 2021. A més, és el segon any que el distingeixen amb el premi millor pa de pagès de Catalunya, després de fer-ho l'any 2022.
Marc Casamitjana, que pertany a la quarta generació de forners, va rebre aquest cap de setmana el premi, dotat amb 2.000 euros, de mans del president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Vila, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.
Noguer va presidir el jurat del concurs, que estava format pel mateix Vila, pel president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat, per la presidenta de l'Associació de Comerç Banyoles, Dolors Busquets, i pel guanyador de l'edició del 2023, Miquel Guich, del Forn del Passeig, ubicat a Barcelona.
Finalistes i altres distincions
La llista de finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024 l'han completat Xavier Pàmies, del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea, del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran, del Forn Mistral de Barcelona, i Francesc Massana, del Forn Massana de Cornellà de Llobregat.
Durant l'acte, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia, ha entregat el reconeixement a l'excel·lència empresarial a títol pòstum a qui va ser president de la IGP Pa de Pagès Català els últims 10 anys, Antoni Figuera.
Emilio Ojeda, del Forn Artesà Luna de Sant Joan Despí, ha rebut la distinció com a Jove Empresari, i Jordi Morera, de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú, ha estat distingit pel seu Servei d'Excel·lència.
Avui és notícia
El ministeri no descarta que el brot de pesta porcina africana sortís d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El whatsapp del cap de gabinet de Mazón a Pradas el dia de la dana: "Treu-te del cap confinar"