Comprovar loteria de Nadal
Loteria de Nadal 2025
Epidèmia de grip
Illa pressupostos
EUA i Veneçuela
Premi Internacional Catalunya
Medalla d'Or de la Generalitat
Drons Ucraïna
Tiroteig Castelldefels
Mor Chris Rea
Ordeig pesta porcina africana
Cotxe bomba Moscou
Vila-real Barça
Girona Atlètic de Madrid
Brahim Díaz Marroc

Barcelona

La història de Cacaolat referma la seva vinculació amb Catalunya

L'embrió de Cacaolat és al carrer Xuclà de Barcelona. Va ser aquí on Joan Viader va crear el 1933 aquesta dolça beguda que, amb els anys, s'ha convertit en un dels berenars, esmorzars o refrescos més populars i que ara està en perill. El Cacaolat, un batut de cacau, va néixer aprofitant la llet que sobrava de fer la nata i la mantega que, fins aquell moment, es llençaven.

07/07/2011 - 20.13 Actualitzat 30/11/2022 - 13.10

El procés de fabricació del Cacaolat es feia a la planta envasadora de Letona, el principal accionista i gerent de la qual era Marc Viader i Bas. Ja el primer any, els consumidors van apreciar i impulsar la beguda, i la producció va superar les 20.000 ampolles mensuals.

Els últims anys, però, el propietari de Cacaolat i Letona ha estat el polèmic empresari José María Ruiz Mateos. La seva gestió ha abocat el seu grup d'empreses al concurs de creditors. Diverses cases s'han interessat per la compra de Cacaolat, perquè continua sent una marca reconeguda pel públic amb una especial identificació.

Precisament aquest sentiment d'identificació es va plasmar ara fa uns dies a les xarxes socials, quan els tuitaires van començar a mobilitzar-se amb les etiquetes #Salvemelcacaolat i #Cacaolat per evitar que aquest batut de cacau tan nostrat desaparegui.