
Pennsilvània
Les crispetes contenen més antioxidants que moltes fruites i verdures
Un estudi de la Universitat de Scranton, a Pennsilvània, ha confirmat que les crispetes contenen més antioxidants que moltes fruites i verdures. El seu valor nutritiu és, no a la part blanca, sinó a les pellofes marrons de blat de moro, que poden quedar entre les dents i que per a molts consumidors poden ser la part més molesta. Tot i que les crispetes són bones perquè tenen molts antioxidants, són molt calòriques, i per tant els mateixos responsables de l'estudi recomanen menjar fruita i verdura.
Redacció
27/03/2012 - 08.12 Actualitzat 09/11/2021 - 10.53
L'estudi, que s'ha presentat a la Societat Americana de Química, destaca l'alt contingut de les crispetes en polifenols, un tipus d'antioxidants que contenen tant la fruita com la verdura. Les crispetes en tenen més que les verdures i les fruites perquè aquestes tenen molta aigua i això fa que els antioxidants quedin diluïts.
Així, una ració de crispetes conté fins a 300 mil·ligrams de polifenols, davant dels 160 d'una porció de fruita. En aquests aliments el percentatge d'aigua pot arribar a ser del 90%, mentre que el blat de moro torrat només en té un 4%.
Les dades permeten considerar les crispetes com "l'aperitiu perfecte", en paraules de l'investigador Joe Vinson. Ara bé, s'ha de tenir molta cura de com es cuinen. Si es fan amb oli o mantega i sucre, es converteixen en "un malson nutricional carregat de greix i calories".
I encara són pitjors, nutricionalment parlant, les que es fan al microones. que tenen el doble de calories perquè són greix en un 43%. Quan són casolanes, la quantitat de greix és del 28%.
Per tot plegat, i tenint en compte que la fruita i la verdura tenen vitamines i altres nutrients decisius per a una dieta saludable, els investigadors subratllen que les crispetes no han de substituir mai aquests aliments, que són imprescindibles.
Així, una ració de crispetes conté fins a 300 mil·ligrams de polifenols, davant dels 160 d'una porció de fruita. En aquests aliments el percentatge d'aigua pot arribar a ser del 90%, mentre que el blat de moro torrat només en té un 4%.
Les dades permeten considerar les crispetes com "l'aperitiu perfecte", en paraules de l'investigador Joe Vinson. Ara bé, s'ha de tenir molta cura de com es cuinen. Si es fan amb oli o mantega i sucre, es converteixen en "un malson nutricional carregat de greix i calories".
I encara són pitjors, nutricionalment parlant, les que es fan al microones. que tenen el doble de calories perquè són greix en un 43%. Quan són casolanes, la quantitat de greix és del 28%.
Per tot plegat, i tenint en compte que la fruita i la verdura tenen vitamines i altres nutrients decisius per a una dieta saludable, els investigadors subratllen que les crispetes no han de substituir mai aquests aliments, que són imprescindibles.
Avui és notícia
Cimera a Brussel·les per acordar in extremis un préstec a Ucraïna amb fons russos congelats
Milers de pagesos es manifesten a Brussel·les contra la política agrària europea i el Mercosur
El govern insta Badalona a reobrir l'alberg per als desallotjats del B9 i Albiol s'hi nega
Escorcoll de més de 12 hores al laboratori de l'IRTA-CReSA pel brot de pesta porcina africana
El món fa un gir: l'energia neta ja supera el carbó, segons la revista "Science"