B9 Badalona
Atemptat Moscou
Mor Vince Zampella
EUA i Veneçuela
Comprovar loteria de Nadal
Loteria de Nadal 2025
Epidèmia de grip
Illa pressupostos
Premi Internacional Catalunya
Medalla d'Or de la Generalitat
Drons Ucraïna
Tiroteig Castelldefels
Vila-real Barça
Girona Atlètic de Madrid
Brahim Díaz Marroc

Barcelona

Mor als 73 anys Antoni Escribà i Serra, el prestigiós pastisser de Barcelona

El prestigiós pastisser barceloní Antoni Escribà i Serra ha mort als 73 anys a causa d'una forta caiguda que va tenir mentre visitava la casa-museu de Salvador Dalí amb la seva dona i el seu nét. Escribà, propietari de les pastisseries Escribà, uns reconegut establiments a la Gran Via de les Corts Catalanes i a la Rambla de Barcelona, va rebre recentment la medalla d'or de l'Ajuntament de Barcelona al mèrit cultural per la seva dedicació professional després de 60 anys de professió. Antoni Escribà era el nét del fundador de la llegendària pastisseria del número 546 de la Gran Via, que el 1906 va obrir per primera vegada les portes.

07/09/2004 - 00.00 Actualitzat 07/09/2004 - 21.55

Antoni Escribà, que regentava les pastisseries i confiteries "Escribà", unes de les més prestigioses de Barcelona, ha mort als 73 anys a Cadaqués. Escribà va morir ahir durant una visita a la casa-museu de Salvador Dalí. Va caure quan baixava per una rampa amb força pendent i amb sorra i va relliscar. Pocs minuts després, el traslladaven fins a l'Hospital de Figueres i després a Girona amb helicòpter, però no van poder fer res per salvar-li la vida. Cristian Escribà, el seu fill i que juntament amb els seus dos germans regenten també les dues pastisseries i un restaurant, ha explicat que feia més de deu anys que el seu pare estava retirat, tot i que "no parava de treballar, i últimament es dedicava a pintar, que era la seva gran passió". El "Mag de la xocolata" Antoni Escribà, que pertanyia a la tercera generació d'una família de pastissers, va entrar en aquest negoci "gairebé per obligació", després de la mort de les seves germanes, però la seva verdadera vocació era l'art, especialment l'escultura, segons recorda el seu fill Cristian. Per aquest motiu, va abocar la seva passió inicial per l'escultura en la pastisseria. Així, "va investigar amb la xocolata, la farina, els ous". Una pràctica que va fer que li posessin els sobrenoms de "Mozart" o "Mag de la xocolata". "Era un pastisser complet, que ho tocava tot", ha afegit el seu fill, però ha recordat que el cèlebre confiter pintava cada any a mà prop de 1.500 ous de Pascua, molts dels quals els regalava als seus clients predilectes, i ha afegit: "aquesta era la seva especialitat". Medalla d'Or al Mèrit Cultural de Barcelona Escribà va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona, en reconeixement a la seva dedicació a l'art de la confiteria i de la pastisseria i a la seva aportació "al prestigi de la cultura gastronòmica de Catalunya" durant 60 anys. L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va lliurar el passat 19 de maig la Medalla d'Or al cèlebre pastisser en un acte celebrat en el Saló de Cent del consistori al qual va assistir, entre d'altres personalitats, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall.