
Barcelona
Nestlé reduirà un 40% el sucre de la xocolata per lluitar contra l'obesitat
El 2015, el 49,3% de la població tenia excés de pes segons l'Enquesta de Salut de Catalunya
Redacció
02/12/2016 - 11.05 Actualitzat 14/09/2020 - 08.52
Un dels problemes de salut més extensos i més preocupants en els últims temps és l'obesitat. En concret, un 49,3% de la població adulta tenia, durant l'any 2015, un excés de pes segons l'Enquesta de Salut de Catalunya. El sector alimentari té, sens dubte, un gran repte al davant. El grup mundial més gran d'aliments processats, Nestlé, ha anunciat que el 2018 reduirà fins a un 40% el sucre de la xocolata i els productes de confiteria sense alterar-ne el gust.
Els investigadors de la companyia asseguren que han trobat un mètode per canviar l'estructura de les molècules de sucre. L'empresa ha explicat que ha aconseguit que cada partícula de sucre es dissolgui més ràpidament a la llengua però mantenint la dolçor, de manera que cal posar menys sucre.
Aquest anunci coincideix amb el fet que la Generalitat i el govern espanyol han fet saber que establiran un impost sobre les begudes ensucrades en els pròxims pressuposts per augmentar la recaptació i alhora preservar la salut pública.
Avui és notícia
La llevantada continua amb força: afectacions a trens, crescuda de rius i rieres i diversos evacuats
La llevantada, en imatges: del fort onatge de la costa a la neu del Ripollès
Busquen una família valenciana desapareguda a Indonèsia en el naufragi d'un vaixell turístic
Trump i el tauler internacional: cada cop més fronts oberts, però sense gaires avenços
Una finestreta per a tot: ampliació de la xarxa d'oficines d'atenció ciutadana integrades