Premiat un projecte de la UdL i l'IRTA per conservar la fruita envasada
Lleida (ACN).- El grup de recerca mixt de Postcollita de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) rebrà 10.000 euros de la Generalitat per introduir al mercat internacional un nou microorganisme (soca CPA-7 de Pseudomonas graminis) que ajuda a conservar la fruita trossejada i envasada pel seu consum. És el primer premi del concurs Valortec, en la categoria de Pla de Comercialització d'una patent. Aquesta tecnologia pot frenar el creixement de certs patògens si es produeix un trencament de la cadena de fred, ja sigui durant l'emmagatzematge i el transport o en el punt de venda, ja que actua en un rang més ampli de temperatura (5-20ºC) que la refrigeració (1-5ºC).
20/05/2013 - 16.30 Actualitzat 20/05/2013 - 16.30
Avui és notícia
La majoria dels desallotjats del B9 de Badalona, a la intempèrie: "Ens hem quedat sense sostre"

Què incorpora la llei per garantir els drets LGTBIQ+: més sancions i autodeterminació de gènere
Les pluges inunden alguns carrers d'Alcanar i tanquen carreteres durant hores
Illa torna a defensar al Parlament la gestió de la pesta porcina i encara no n'aclareix l'origen
Cerdán defensa la seva innocència i es declara víctima d'una persecució "pròpia de la inquisició"