
La tarda de Catalunya Ràdio
Recepta de panellets... sense sucre
Enguany fem panellets inclusius! Tothom en podrà menjar i seran una bona activitat per fer en família
Ada Parellada
28/10/2022 - 17.29 Actualitzat 28/10/2022 - 17.51
No és imprescindible utilitzar sucre per poder fer uns panellets ben bons: el moniato els aportarà dolçor natural i textura.
També es poden arrebossar amb ametlla de granet o coco ratllat, i també es pot separar la massa en diverses parts i aromatitzar-les amb altres gustos com cacau en pols o cafè soluble.
Saludables, bons i divertits!
Ingredients
- 1 kg de moniatos
- 500 g d'ametlla crua molta
- 1 cullerada de sèsam
- Ratlladura de pell de llimona
- 12 dàtils
- 1 culleradeta de canyella
- 1 ou
- Coco ratllat, ametlla crua de granet o pinyons (per a la cobertura)
Elaboració
Enfornem els moniatos, embolicats amb paper de forn, a 200ºC durant 30 minuts. Un cop freds, els pelem i els aixafem amb una forquilla. Els barregem amb l'ametlla crua molta.
Triturem els dàtils sense pinyol amb el sèsam, la pell de llimona (només la part groga de la pell) i la mica de canyella. Ho afegim a la barreja anterior i pastem el conjunt. Fem boletes amb aquesta massa.
Batem l'ou i hi submergim els pinyons.
Arrebossem els panellets amb els pinyons i els posem sobre una safata de forn protegida amb paper de forn.
Finalment, els coem al forn durant cinc minuts a 180ºC.
Avui és notícia
Aprovada la reforma del lloguer de temporada i d'habitacions, que també tindran topall de preus
La policia escorcolla fa hores el laboratori de l'IRTA-CReSA, investigat pel brot de pesta porcina
La càrrega mental encara és de les dones: les dades que retraten la bretxa de gènere a la llar
El govern identifica els terrenys on es podran construir els 214.000 pisos compromesos
Desallotjats del B9 de Badalona passen la nit al ras en espera de solucions: "No tenim on anar"