Ter, un riu a domicili
Nou de cada deu catalans reben aigua del Ter a casa seva. És un riu que té moltes terminals en els domicilis de les famílies catalanes, ja que prop de 6 milions de persones reben per les aixetes de casa aigua seva
08/10/2008 - 14.23 Actualitzat 06/07/2020 - 09.47
Nou de cada deu catalans reben aigua del Ter a casa seva. És un riu que té moltes terminals en els domicilis de les famílies catalanes, ja que prop de 6 milions de persones reben per les aixetes de casa aigua seva. El Ter és el riu català que té una captació més gran d'aigua: des del 1959 més del 50% del cabal acaba lluny de la seva llera.
Prop de 6 milions de catalans al llarg del curs d'aquest riu i, sobretot, de l'àrea metropolitana reben aigua del Ter, sovint barrejada amb la del Llobregat. El reporter del programa Miquel Piris és un d'aquests ciutadans. En aquest capítol comença un viatge a través d'una aixeta de casa seva per descobrir d'on ve, què li ha passat pel camí i com han tractat l'aigua que li arriba. El biòleg del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis, Marc Ordeix, l'acompanya en aquest viatge per ensenyar-li a valorar la qualitat de l'aigua del Ter al llarg del seu recorregut. A Osona, els nitrats que provenen de la ramaderia són un dels contaminants que més afecten el Ter. A Vic, Ordeix presenta alguns dels milions de treballadors de la depuradora d'aquesta població que es dediquen a netejar l'aigua. El viatge continua fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí, on cada any arriben menys angules. Al plató laboratori del programa, el presentador, Marc Boada, explica la història d'aquests peixos que, després d'haver fet un viatge de més de 5.000 quilòmetres, arriben des del Carib per remuntar el riu Ter.
Prop de 6 milions de catalans al llarg del curs d'aquest riu i, sobretot, de l'àrea metropolitana reben aigua del Ter, sovint barrejada amb la del Llobregat. El reporter del programa Miquel Piris és un d'aquests ciutadans. En aquest capítol comença un viatge a través d'una aixeta de casa seva per descobrir d'on ve, què li ha passat pel camí i com han tractat l'aigua que li arriba. El biòleg del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis, Marc Ordeix, l'acompanya en aquest viatge per ensenyar-li a valorar la qualitat de l'aigua del Ter al llarg del seu recorregut. A Osona, els nitrats que provenen de la ramaderia són un dels contaminants que més afecten el Ter. A Vic, Ordeix presenta alguns dels milions de treballadors de la depuradora d'aquesta població que es dediquen a netejar l'aigua. El viatge continua fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí, on cada any arriben menys angules. Al plató laboratori del programa, el presentador, Marc Boada, explica la història d'aquests peixos que, després d'haver fet un viatge de més de 5.000 quilòmetres, arriben des del Carib per remuntar el riu Ter.
Avui és notícia
La UE acorda facilitar l'expulsió de migrants i avala el model de centres de deportació de Meloni

Un any sense Al-Assad a Síria: entre la reconstrucció, la violència sectària i un nou rol mundial
Sis experts, dos de l'IRTA, investigaran l'origen i de quin laboratori hauria sortit la pesta porcina
Cues a l'AP-7, la C-16, la C-14 i l'N-260 en direcció Barcelona: les vies més plenes de l'operació tornada
Quan un embús fantasma atura el trànsit: per què passa i en quins punts n'hi ha més